Amortizor/Silencer HDD – Elimina caraitul hard disk-ului

Desi am facut aceasta “nazbatie” acum un an, e o idee buna sa va zic si voua despre ce e vorba. Dat fiind vorba ca a trecut ceva vreme de atunci si hard discul meu inca functioneaza in parametri standard inseamna ca e de bine. Dar despre ce e vorba?
Am facut un sistem de prindere a hard discului de carcasa, incat sa se atenueze vibratiile din timpul functionearii acestuia. L-am schematizat mai jos, ca sa va dati seama cam despre ce e vorba..

Scule si materiale

necesare : 1-2-3 clesti, conductor pentru retea electrica cu diamentrul de 2.mm si de 1mm (carligele din capetele corzilor) si elestic de chiloti/pantaloni/gogosari :)). Stiu ca e haios, dar asta e si farmecul si provocarea… ceva facut cu materiale ce se gasesc peste tot.

Cum am facut? Am taiat 2 bucati egale din conductorul mai gros, am curatat capetele si le-am idoit dupa diametrele suruburilor care sustin hard disc-ul. Cam in asa fel incat sa iasa asa:

Dupa ce am facut sistemul de prindere de hard disc, am folosit inca 2 sarme groase pe care le-am fixat de carcasa in locul unde doream sa stea HDD-ul. Apoi am confectionat cu ajutorul celor 2 metri de elastic 4 cordoane elastice cu care sa leg sistemul de prindere de pe carcasa cu cel de pe hard disk. Din sarma de diametru mai mic (cea gri) am facut niste carligute si le-am atasat de capetele cordonului elastic pentru a le putea agata de orificiile de prin carcasa. Dupa montare, totul arata cam asa la mine:

De vreun an si ceva hard discul meu e agatat asa de carcasa. Caraitul suparator dinnainte a fost redus aproape la zero. Nu se mai aude decat noaptea, cand aduc urechea foarte aproape de carcasa. Ventilarea e buna, si trebuie sa precizez ca a si calatorit de vreo 3-4 ori cu trenul, si nu am umblat nicodata de atunci sa il mai asez/aranjez. Cu toate ca articolul e mai hazliu, solutia e realizabila si fiabila dupa parerea mea :). O sa revin cu detalii despre amortizorul home made pentru hard disk.. daca doriti..

Articole Similare

13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.