4 Aplicații tip calendar pentru organizarea timpului

Mai devreme sau mai târziu, toți ne confruntăm cu dorința de a ne organiza eficient timpul, de aceea am decis să prezint câteva aplicații tip calendar mai populare: Rainlendar, Mozilla Sunbird, addonul Lightning pentru Mozilla Thunderbird și arhicunoscutul Google Calendar.

Rainlendar

Cea mai simplă aplicație dintre cele patru, este practic un gadget pentru spațiul de lucru. Deși este genul de aplicație care te scutește de zeci de setări, nu duce lipsă de opțiuni la capitolele design, tipuri de calendare sau hotkeys. Are clasicele liste pentru “Events” și “ToDo”, dar ce mi-a plăcut în particular a fost micul pop-up din system tray care te anunță inițial ce evenimente ai programat pentru ziua X.

rainlendar

Descarcă : Rainlendar

Mozilla Sunbird

Interfața sa este organizată intuitiv și cred că te vei acomoda rapid cu calendarul. Ai posibilitatea de a crea mai multe calendare (în funcție de domeniul de activitate: serviciu, hobby, vacanță)cărora să le asociezi o culoare specifică. Poți alege între mai multe moduri de afișare a calendarului (activități zilnice, săptămânale, lunare). Există o funcție de căutare a activităților și poți crea o listă cu sarcini/treburi de făcut (lista todo) foarte ușor de utilizat.

sunbird-500x317

Descarcă: Mozilla Sunbird

Lightning pentru Thunderbird

Este același lucru cu Mozilla Sunbird. Același design, aceleași funcții, aceeași cromatică a calendarelor. Ce îl face mai deosebit? Cum am spus și mai sus, este un addon pentru Thunderbird. Practic integrezi Sunbird în Thunderbird, lucru care nu cred că trebuie să-ți spun de ce îmi este util. Este aplicația care o folosesc zi de zi și o recomand cu cel mai mare drag.

lightning

Descarcă: Lightning pentru Thunderbird

Google Calendar

Este singura aplicație online dintre cele patru și aici este și avantajul lui – îl poți accesa de oriunde. Deși se aseamănă foarte tare cu aplicațiile celor de la Mozilla, în Google Calendar apar mici diferențe: poți adăuga în calendar sărbătorile românești (printr-un simplu click), ai o agenda cu evenimentele trecute în ordine cronologică, dar lipsește lista todo.

google

În concluzie, recomand Rainlendar pentru viteză și simplitate, Sunbird și Lightning pentru mulțimea de opțiuni oferită, iar Google Calendar pentru mobilitate.

Articole Similare

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.