autoopt – Autooptimizare şi Curăţare PC

autoopt este un pachet portabil de curaţare a calculatorului făcut atât pentru cei care nu se pricep la calculatoare cât şi pentru cei care nu doresc sa irosească timpul rulanâd si configurând diverse aplicaţii. Acest pachet se bazază pe un script pe care l-am realizat personal şi care controlează câteva aplicaţii de curăţare şi optimizare.

Pentru a efectua optimizarea este nevoie să deschideţi autoopt.exe şi aplicaţiile de curăţare vor rula automat. Aplicaţia este vizibilă în system tray (langă ceas) şi va afişa mesaje tip norişor periodic, despre stadiul în care se află.

Nu este nevoie să setaţi absolut nimic, aceste programe sunt configurate să cureţe numai ceea ce este sigur.

Atentie: Ideal este, să nu lucraţi la calculator în timp ce suita de optimizare rulează, cu toate ca în teste s-a observat că nu este afectată de activităţile obişnuite ale utilizatorului. În cazul în care utilizati PC-ul se poate întrerupe optimizarea şi scriptul poate “sari” să controleze fereastra sau aplicaţia în care lucrati atunci (şi poate rezulta o apăsare necontrolată de taste).

Prezentare video:

  • Utilizare şi funcţii:
  • Despachetare şi pregătire de utilizare:

autoopt 2.85 ———————————————–

Update 3.08.2009:

Posibilitatea rulării în trei moduri: rapid, normal şi normal cu shutdown după optimizare.

Adăugarea a două aplicaţii noi, CCleaner şi Auslogics Disk Defrag şi scoaterea Winaso Registry Optimizer.

Modul rapid rulează CCleaner pentru ştergerea fişierelor temporare şi Auslogics Disk Defrag pentru defragmentarea rapidă a fişierelor de pe partiţiile harddiskului.

Modul normal rulează CCleaner, ASC 3 Disk Cleaner, Wise Disk Cleaner, Wise Registry Cleaner şi JK Defrag.

Modul normal + shutdown rulează similar cu versiunea normală numai că închide calculatorul după optimizare.

Descărcare: autoopt 2.85

Dimensiune: ~9MB zip / ~18MB despachetatt.

autoopt 2.80 ———————————————–

Update 15.06.2009:

Wise Disk Cleaner, Wise Registry Cleaner şi am adaugat o aplicaţie de Disk Cleanup ce vine cu Advanced System Care.

autoopt

Compatibil cu Windows XP, Windows Vista si Windows 7

Dimensiune: 6MB zip/ 12MB despachetat

autoopt 2.7 ———————————————–

Am scos versiunea 2.75 a programului autoopt cu Wise Cleaners actualizate şi alte mici modificări; am decis să ofer iaraşi acest pachet spre descarcare directă. A se folosi în medii necomerciale, şi a se distribui fară modificări. Apreciez dacă îmi trimiteţi un e-mail cu părerile voastre despre această suită şi despre cum ar putea fi imbunătăţită.

autoopt este mai exact un script realizat de mine, ce controlează câteva aplicaţii de curăţare şi optimizare a calculatorului: Wise Disk Cleaner, Wise Registry Cleaner, WinASO Registry Cleaner şi JKDefrag. Aceste aplicaţii se găsesc împachetate alături de script; acest pachet este portabil (nu necesită instalare şi poate fi purtat pe un stick usb).

Pur şi simplu faceţi dublu click pe autoopt.exe, veti fi întâmpinat de un mesaj, şi după ce faceţi click pe OK totul va merge de la sine:

Aplicaţiile vor fi pornite pe rând, şi singura dumneavoastră grijă este să nu umblaţi la PC atât timp cât autoopt este în funcţiune. Veţi şti când trece de la un program la altul datorită avertizărilor care apar langă iconiţa acestuia din System Tray:
Ramân valabile majoritatea restricţiilor de la versiunea precedentă. Compatibil cu Windows XP si Vista.

Dimensiune: ~4.4MB zip/9MB dezarhivat

autoopt 2.60 ———————————————–

Aplicaţiile care sunt integrate în autoopt 2.6 sunt:
  1. Wise Disk Cleaner 3.91;
  2. Wise Registry Cleaner 3.93;
  3. WinASO Registry Optimizer 3.2;
  4. JK Defrag 3.36;

Aceast pachet îl folosesc şi eu pentru a-mi întreţine calculatorul.autoopt este compatibil şi cu XP si cu VISTA. Multumesc domnului Ioan S si lui George pentru ca mi-au oferit feedback şi m-au ajutat sa îl testez.

Dimensiune: ~3MB ZIP ~7MB dezarhivat

61 Comments