Avatare – Cum sa iti faci singur?

In functie de complexitatea pe care doriti sa o aiba avatarul, aveti mai multe alternative de programe.
Daca doriti sa faceti un avatar din fragmente din poze, sa le redimensionati, sau sa va jucati cu culorile, va recomand IrfanView (e asemanator cu Paint dar mai versatil). Daca doriti sa ii adaugati si text sau alte chestii ceva mai “avansate”, atunci aveti nevoie si de Photo Filtre, nu Photoshop sau alte programe de grafica mai “complicate”, pentru ca Photo Filtre gratuit si foarte usor de folosit.

Sa luam cazul in care vreti sa izolati un fragment dintr-o poza si sa il stilizati un pic.

Dupa ce ati descarcat imaginea o deschideti cu IrfanView si selectati zona care va place, insa cu conditia de a fi patrata; aveti o zona in bara de titlu unde va zice dimensiunea selectiei. Urmarind sa aveti laturile egale, faceti selectia.

Dupa ce ati selectat dati un cut (control+x sau Edit/Cut-selection) si un Paste (control+v sau Edit/Paste) si veti avea in fereastra doar fragmentul pe care l-ati selectat. Acum veti fi sigur ca messengerul va afisa exact ceea ce vreti si nu doar zona centrala a imaginii.

Daca vreti sa mai stilizati imaginea un pic, puteti sa va jucati la contrast, sa schimbati culorile intre ele, sau sa ii dati efecte, toate acestea le gasiti in meniul Image. Uitati de exemplu, dupa un Swap Colors (inversare culori) cum arata:

Daca de exemplu vreti sa adaugati si text selectati imaginea si copiati-o in Photo Filtre, acolo exista si functia pentru introducere text (aici gasiti fonturi simpatice). In Photo Filtre aveti multe alte efecte ca Photo Masque, Gdadient, Hue Colors, Old Picture, si multe altele, in plus aveti si efecte pentru text.

Asa arata avatarul, la locul lui, personalizat si unic.

Dimensiuni uzuale pentru avatare sunt: YM 96×96, pentru forumuri 100×100, insa pot varia.

Acest articol poate fi considerat atat un minighid “cum sa faci avatare singur” (nu doar pentru messenger, cat si pentru forumuri), dar si minighid in utilizarea irfan view-ului si a photo filtre-ului.. dar asta e mai putin important.

Daca aveti intrebari sau daca am omis ceva, va rog sa imi spuneti.

Articole Similare

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.