Ce să faci când Galaxy Gear nu se încarcă după o perioadă în care nu a fost utilizat

După vreo lună de când nu am mai folosit Galaxy Gear-ul, am constatat că era complet descărcat și nu mai pornea, nu se încărca, nu  reacționa în nici un fel. După câteva încercări de încărcare a apărut pe ecran un simbol care a dispărut după câteva secunde. Apoi pauză.

Am încercat un încărcător de la alt telefon, dar tot așa, nici un semn că ar vrea să se încarce. Îmi era clar că e descărcat, dar de ce nu se încărca, nici cu alimentatorul din dotare, nici cu un altul? Până la urmă am descoperit cum să-l conving să se încarce, însă n-am înțeles de ce apare acest “fenomen”.

gear

Se pare că acest “fenomen” este destul de des întâlnit, Galaxy Gear fiind un gadget mai sensibil care are nevoie de atenție, altfel dacă-l abandonezi se închide și nu mai vrea să se încarce. În semn de protest, probabil.

Soluția a fost să îl conectez cu un cablul USB-microUSB la calculator și să îl încarc până la 10%, după care l-am deconectat de la PC, pornit și pus la încărcat folosind încărcătorul din dotare. Se pare că a mers, acum a ajuns la 45% când scriu aceste rânduri.

Nu știu exact cu ce este deosebită încărcarea de la PC față de cea cu încărcătorul dedicat, însă reușește să îl scoată din starea de amorțeală care intervine după o perioadă de lungă inactivitate.

Așadar dacă Gear-ul nu-ți mai pornește și nu ai idee ce să îi mai faci ca să îl convingi să se încarce, conectează-l la un PC și încarcă-l până la 5-10% (sau chiar integral dacă vrei), dar ține cont că după ce l-ai încărcat parțial poți să folosești mai apoi încărcătorul dedicat (care va fi mai rapid).

Tags:
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.