Cum se foloseste 7-Zip?

Pentru a putea utiliza 7-Zip, trebuie intai sa il descarcati si apoi sa il configurati pentru o utilizare cat mai facila.

Cum arhivati ceva? Faceti click dreapta pe fisierul/folderul de arhivat si cautati “Aduga intr-o arhiva..” pentru selectarea parametrilor arhivei sau dati direct pe Adauga in “Nume.zip” fara a mai configura tipul arhivei. Dupa click-ul dreapta va apare un meniu asemanator cu cel de mai jos:

Daca ati dat click pe “Aduga intr-o arhiva..” o sa va apara o fereastra (ca cea de mai jos) din care puteti selecta parametrii arhivei: tipul arhivei, nivel de arhivare, criptare, protectie cu parola, chestii din astea, dupa setarea parametrilor click pe butonul “Bine” asteptati sa se termine arhivarea si cautati in acelasi director arhiva facuta.

Cum dezarhivati? Faceti click dreapta pe arhiva si apoi cautati si faceti click pe “Dezarhiveaza in “Nume arhiva”” (ca mai sus) si o sa va apara fie fisierul fie un folder cu numele arhivei in directorul curent; de obicei se dezarhiveaza continutul intr-un director cu numele arhivei.
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.