Unlocker – Deblochează si sterge

In situatiile in care doriti sa stergeti sau sa mutati un fisier si primiti un mesaj de genul “..cannot access the file it is being used by another process..” este foarte posibil sa va ajute Unlocker.

Aceasta aplicatie identifica procesele care blocheaza fisierul si fie le inchide si elibereaza fisierul fie va efectua operatiunea dorita (stergere, mutare,redenumire) dupa primul restart.

unlocker-menu

Dupa instalare aplicatia poate fi accesata din meniul explorerului (click dreapta pe fisier sau pe dosar) apoi click pe Unlocker. O sa va apara interfata programului ca in imaginea de mai jos:

unlocker

Daca fisierul sau dosarul respectiv este blocat de un proces, acesta va fi afisat (in imaginea de mai sus nu este blocat de nici o aplicatie). Puteti apasa Deblocheaza pentru a elibera fisierul sau dosarul.

unlocker-err

In cazul in care deblocarea nu este posibila, veti fi intrebat daca doriti sa efectuati o operatiune dupa primul restart.

unlocker-installl

Recomand sa instalati doar suportul pentru meniul explorerului (extensie Explorer) fara asistent sau altele, pentru a nu va incarca sistemul cu functii pe care le veti folosi destul de rar. Aplicatia este foarte utila  din punctul meu de vedere, mai ales pentru ca are si suport pentru limba romana.

Descarcare: http://ccollomb.free.fr/unlocker/
Dimesiune: ~255KB

Articole Similare

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.