Dell Inspiron 3537, un laptop performant la preț redus

Din decembrie am început să mă uit după un laptop nou pentru editare video, editare grafică, dar și jocuri.

M-am orientat către un laptop performant (și nu desktop) pentru portabilitate, configurația integrată și dimensiunile reduse. În plus, în cazul unui laptop monitorul este opțional iar bateria are și rol de UPS în cazul unei pene de curent.

dell-3537-inspiron-front

După o serie de căutări și documentări despre procesoare și plăci video am ajuns la concluzia că Dell Inspiron 3537 este un laptop atipic, cu un preț sub nivelul performanțelor pe care le are.

Inspiron 3537 este disponibil în mai multe configurații, însă mi-a atras atenția varianta echipată cu procesor Intel® CoreTMi7-4500U 1.80-3 GHz, placă video AMD Radeon 8850M cu 2048 MB memorie video dedicată, 8 GB memorie RAM și 1 TB spațiu de stocare.

Această variantă oferă un raport performanță/preț mult mai bun decât multe dintre laptopurile cu prețuri până în 3500-4000 de RON, în condițiile în care prețul său este în jur de 2800 RON. Acest lucru se datorează plăcii video dedicate și celor 8 GB RAM care permit rularea jocurilor la detalii medii fără probleme.

dell-3537-inspiron-detaliu-carcasa

Sigur, există și o explicație pentru prețul redus: materialele și finisajele nu  impresionează, carcasa fiind dintr-un plastic care arată destul de “ieftin”. Nici rezoluția display-ului (1377 x 768) nu este chiar în ton cu restul configurației (aici poate sunt eu cârcotaș, aș fi preferat 1600 x 1200), dar per ansamblu Dell Inspiron 3537 este o alegere foarte bună datorită puterii de procesare.

dell-3537-inspiron-top

Cel mai bun preț l-am găsit la eMAG, aproximativ 2800 RON. Și la Altex se mai găsește o variantă, însă e doar cu 4GB RAM și hard disk de 750 GB, la un preț de aproximativ 2650 RON la reducere.

Dacă te interesează un laptop performant pentru jocuri și nu ești foarte pretențios la finisaje, Inspiron 3537 este o alegere “inspirată”. Acest model ar putea fi folosit și la editare video sau editare grafică, dar rezoluția scăzută a display-ului poate fi un minus dacă ești foarte pretențios.

Tags:,

Articole Similare

28 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.