Digsby – Client pentru mesagerie instant și rețele sociale

Zi de zi folosim diverse canale de comunicare – telefon, mail, mesagerie instant, rețele sociale – în funcție de situațiile în care suntem puși. Cum ar fi să avem toate contactele adunate la un loc și să putem astfel să comunicăm mult mai rapid?

Digsby vă oferă soluția: vă puteți conecta simultan prin intermediul lui la mai multe conturi de mesagerie instant (Yahoo Messenger, MSN, AIM, Google Talk, Facebook Chat, ICQ, Jabber, MySpace IM), la conturile de mail (Yahoo, Gmail, Hotmail, AOL/AIM, POP Email, IMAP Email), precum și la rețelele sociale preferate (Facebook, Twitter, MySpace, LinkedIn), și asta fără să introduceți parolele de fiecare dată. Tot ce trebuie să faceți este să vă creați un cont pe digsby.com, să vă instalați aplicația, să vă logați cu user-ul și parola de pe digsby și să vă adăugați conturile din meniu: Digsby – My Accounts.

Digsby îndeplinește toate funcțiile unei aplicații de mesagerie instant, cu un consum de resurse mai mic față de clasicul Yahoo Messenger, în ciuda faptului că reunește setările mai multor conturi și oferă o gamă largă de skin-uri, atât pentru lista principală (Buddy List), cât și pentru ferestre.

Fereastra principală cuprinde toate contactele din conturile de IM, organizate pe grupuri, lista de conturi de pe care sunteți logat (de unde vă puteți deconecta oricând cu un simplu click), conturile de mail și rețelele sociale. Aceasta este ordinea prestabilită, pe care o puteți modifica de la View – Arrange Panels.

Foarte “isteață” mi se pare și gruparea ferestrelor într-una singură și posibilitatea de aranjare a tab-urilor cu drag & drop, în funcție de dorințele dumneavoastră.

Vă puteți alege un status predefinit sau vă puteți seta un status global, valabil pentru toate conturile de mesagerie instant și rețele sociale. De asemenea, opțiunea Listening to… vă afișează la status ce melodie ascultați în Winamp sau AIMP (doar cu aceste două playere am încercat eu, e posibil să meargă și cu altele).

Aplicația permite și transferul de fișiere prin serviciul File Transfer Manager și vă anunță când primiți ceva nou pe unul din conturi printr-o notificare de tip pop-up (se închide cu click dreapta).

Mult mai eficientă decât în cazul clasicelor aplicații de mesagerie instant este arhiva, disponibilă pentru toate conturile IM, inclusiv pentru Facebook Chat, în care vi se pune la dispoziție un calendar prin intermediul căruia navigați mai ușor, dar și o opțiune de căutare rapidă. Astfel, dacă doriți să găsiți în arhivă ce ați discutat despre Digsby, aplicația vă evidențiază toate conversațiile în care apare acest cuvânt.

Aplicația vă pune la dispoziție și un widget pentru site-uri, prin intermediul căruia aveți posibilitatea să comunicați în orice moment cu vizitatorii.

Organizarea ferestrelor

Încercați-l și voi, eu mă joc cu el de câteva zile și încă descopăr lucruri noi foarte utile…

Download: http://www.brothersoft.com/download-digsby-110655.html

Varianta portabila: http://digsby-portable.en.softonic.com/

Screenshots: http://www.digsby.com/screenshots.php

Articole Similare

21 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.