DivXLand Media Subtitler – Editor subtitrari

DivXLand Media Subtitler este o optiune gratuita de conceput si editat subtitrari pentru fisiere AVI, MPG, WMV dar si pentru alte formate video, intr-un mod rapid si usor.

Aplicatia contine elemente de optimizat si sincronizat subtitrari deja existente, este compatibila cu aproximativ 30 de formate de subtitrari si are suport pentru limba romana. Este necesar sa aveti instalat Microsoft Media Player 9+ pentru a putea rula aceasta aplicatie.

Partea cea mai interesanta este posibilitatea de a introduce subtitrarea in fisierul video folosind si VirtuaDub, fara a fi nevoie de un fisier extern cu subtitrarea.
O sa explic pe scurt in cele ce urmeaza ce trebuie sa faceti ca sa incastrati/includeti subtitrarea in fisierul video.

  1. Pentru inceput descarcati VrtualDub, apoi descarcati filtrul Subtitler;
  2. Dezarhivati VirtualDub apoi dezarhivati si Subtitler in */VirtualDub/plugins. Puteti sa mutati directorul VrtualDub in Program Files sau nu;
  3. Porniti DivXLand Media Subtitler, apoi deschideti subtitrarea filmului si o salvati in format *.ssa. (Fisier/Deschide fisier text sau de subtitrare);
  4. Apoi incarcati si filmul (Fisier/Deschidere fisier video);
  5. Porniti procesul de suprapunere a subtitrarii peste film (Fisier/Incastrare Subtitluri), setati parametrii fisierului de iesire si locatia VirtualDub si asteptati finalizarea care poate dura ceva vreme.

De la pasul trei puteti continua si fara a folosi DivXLand Media Subtitler desi nu recomand. Pentru asta porniti VirtualDub, deschideti fisierul video (File/Open video file), apoi incarcati si configurati filtrul subtitler ca in imaginea de mai jos (Video/Filter, Add, subtitler, OK, selectare subtitrare *.ssa), setati tipul de compresie (Video/Compression) si salvati rezultatul (File/Save as AVI).

Rezultatul va fi un fisier video cu filmul si cu sibtitrarea galben colorata inclusa, exact ca in imaginea de mai jos.

Cu toate ca acesta metoda e ceva mai complicata, poate fi folosita cu succes. O sa am totusi in vedere cautarea unei metode mai simple de adaugat subtitrarile in fisierele video. Daca aveti sugestii va rog sa imi lasati un comentariu.

Pagina web: http://www.divxland.org/subtitler.php
Descarcare: http://www.divxland.org/subtitler.php#get
Dimensiune: 1,8MB

25 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.