Dropbox – Backup și sincronizare fișiere online

Dropbox este un serviciu online de stocare a datelor prin intermediul căruia utilizatorii își pot păstra și sincroniza fișierele între calculatoare și smartphone-uri.

Pe scurt, vi se oferă 2 Gb de spațiu pe unul din serverele Dropbox, pentru a găzdui fișierele pe care doriți să le accesați de pe mai multe dispozitive.

Acest spațiu de stocare poate fi accesat via Internet de pe orice calculator sau smartphone ce are instalat clientul Dropbox. Serviciul dispune de clienți compatibili cu Windows, Linux, Android etc..

Vă recomand să urmăriți filmulețul de prezentare pentru a înțelege mai bine conceptul din spatele acestui serviciu.

Serviciul poate fi accesat și direct din navigatorul de internet iar interfața este intuitivă, simplă dar din nefericire nu oferă suport pentru limba română. Cu toate acestea nu cred că veți considera acest lucru un mare impediment.

Dropbox reține informații despre dispozitivele de la care ați accesat contul, ține un jurnal detaliat cu fiecare operațiune efectuată asupra fișierelor și oferă posibilitatea la întoarcerea la un moment precedent în caz de editare/ștergere accidentală.

Iconița fiecărui fișier din Dropbox conține în plus o mică pictogramă care indică statusul acestuia (sincronizat sau în curs de sincronizare).Spațiul de 2 Gb este suficient dacă lucrați cu documente, numai în cazul în care doriți să stocați fișiere multimedia e posibil să simțiți că este insuficient.

Se pot stoca chiar și aplicații portabile, însă acestea vor porni mai greu și vor avea reacții mai lente decât de obicei dacă folosesc din plin hard disk-ul.

Folosesc Dropbox de mai bine de opt luni și îl găsesc foarte util în sincronizarea de fișiere mai ales între calculatorul de la birou și cel de acasă. Deși îl aceesez și de pe smartphone sau tabletă, părerea mea e că sincronizarea între calculatoare este punctul său forte.

Înainte mă plimbam cu hard disk-ul portabil după mine pentru câteva fișiere de care aveam nevoie, însă acum am scăpat de această grijă. În cazul în care și voi vă confruntați cu situații similare îi puteți acorda o șansă.

Descărcare: dropbox.com

Articole Similare

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.