Freelancer.com – Lucrezi ce vrei, cum vrei, de unde vrei

Îți cauți un loc de muncă, dar nu vrei să lucrezi 8 ore pe zi (cel puțin) la birou, unde probabil n-o să te înțelegi cu șeful? Nu-i problemă, se poate și altfel…

Freelancer

Cine ar fi crezut acum câțiva ani că o să ajungem să ne închiriem forța de muncă on-line?

Creează-ți un cont pe freelancer.com, completează domeniile în care ai cunoștințe și verifică ce proiecte sunt scoase la licitație. Momentan ai la dispoziție diverse domenii, precum:

  • Websites, IT & Software
  • Mobile Phones & Computing
  • Writing & Content
  • Design, Media & Architecture
  • Data Entry & Admin
  • Engineering & Science
  • Product Sourcing & Manufacturing
  • Sales & Marketing
  • Business, Accounting, Human Resources & Legal
  • Others

Cum îți găsești de lucru pe Freelancer.com

Pentru fiecare domeniu menționat mai sus poți găsi joburi clasificate pe diverse arii de interes, în funcție de cunoștințele necesare și softurile în care se dorește să se lucreze.

Dacă ai găsit un proiect care te interesează, nu îți rămâne decât să licitezi pentru el (apasă butonul BID ON THIS PROJECT), specificând suma pe care vrei să o primești în schimbul serviciilor pe care le prestezi, numărul de zile în care estimezi că vei termina și comisionul pe care vrei să-l primești înainte de finalizarea proiectului. Poți aplica gratuit pentru maximum 30 de proiecte pe lună.

Pentru a-ți îmbunătăți imaginea și pentru a-ţi crește credibilitatea în fața angajatorului, ai posibilitatea să susții teste on-line pentru a obține certificări în domeniile tale de interes, însă toate acestea sunt disponibile contra cost – 5$/test.

Cum poți angaja pe cineva pe Freelancer.com

Ai nevoie de ajutor în realizarea proiectelor? Postează-ți anunțul și așteaptă ca oamenii pregătiți să îți bată la ușă… Alege oferta care te avantajează și colaborează cu angajatul tău virtual pentru a asigura succesul proiectului tău.

Ca angajator, ai dreptul să analizezi ofertele și să alegi userul cu cel mai bun rating (calculat în funcție de proiectele anterioare realizate), pe care îl consideri cel mai pregătit. Unii angajatori preferă să aleagă userii care cer cea mai mică recompensă, alții preferă să aloce mai mulți bani și să aleagă o persoană pregătită.

Concluzii

Site-ul freelancer.com este practic o piață virtuală a locurilor de muncă, similară cu Elance.com, putem spune că joacă rolul unei agenții de recrutare, singura diferență fiind faptul că aici nu semnezi niciun act oficial, nu ești obligat să respecți regulile altora și îți alegi singur task-urile, îți negociezi permanent salariul, lucrezi din orice locație dorești și îți faci singur programul de lucru.

Și, ca orice agenție care se respectă, freelancer.com percepe o taxă de 3% pentru angajatori și 10% pentru angajați.

Tu ce alegi? Biroul de acasă sau cel de la serviciu?

CREEAZĂ CONT
pe Freelancer.com

16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.