GOM Player – Redare video fara codecuri

Innainte de a instala aplicatia prezentata in acest articol va rog sa dezinstalati codecurile si pachetele de codecuri instalate pe sistemul dumneavoastra pentru a evita posibile neplaceri.

Cum in ultima vreme am fost preocupat de codecuri, playere si altele, cineva mi-a zis de GOM Player, care este o aplicatie bine “cladita”, ce poate reda fisiere video si audio si nu necesita sa instalati codecuri, cel putin nu din prima. Sigur ca foloseste vreo cateva codecuri, insa se instaleaza “dintr-o bucata”, odata cu player-ul.
Daca intalneste un fisier si nu il poate reda, va indruma spre un site de unde puteti downloada codecul lipsa. Acest lucru va ajuta sa scapati de incarcarea inutila cu codecuri pe care nu le folositi a calculatorului.

Un lucru mai rar intalnit la alte playere, este ca GOM foloseste uneori DirectX-ul la redarea video si afisarea subtitrarii, ceea ce sporeste calitatea redarii. Reda si fisiere incomplete, are si playlist, iar interfata este bine gandita, arata bine si nu e prea incarcata insa nici “saraca” la capitolul functii.

Poate fi un inlocuitor bun pentru Media Player dar si pentru vestitul BSPlayer ( care contine anumite elemente spyware sau adware; insa acestea pot fi scoase cu a-squared ).

De asemenea constituie o buna alternativa si pentru cei care nu vor sa se complice cu codecuri. La o prima vedere, mie mi se pare in regula, insa “daca apar manifestari neplacute” o sa revin cu niste completari.

S-ar putea sa va placa mai mult MPlayer for Windows.

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.