Gravatar – Avatare recunoscute global (pentru bloguri)

Gravatar este un serviciu online prin intermediul căruia se asociază unei adrese de e-mail o imagine, şi astfel când lăsaţi un comentariu pe un blog (de exemplu) alături de mesajul dumneavoastră va apărea şi un avatar personalizat (în imaginea de mai jos sunt încadrate într-un pătrat albastru).

gravatare-in-actiune

Pentru a putea utiliza acest serviciu este necesar să vă faceţi un cont cu adresa de e-mail (sign up). Veţi primi un link de confirmare prin e-mail pe care este nevoie să îl accesaţi ca să vă activaţi contul. Acest e-mail pe care l-aţi introdus prima dată şi este username-ul pentru gravatar va fi considerat primary. În cazul în care aveţi mai multe adrese de e-mail le puteţi adăuga şi pe acelea, însă în cont vă veţi logă cu adresa primary.

Apoi adăugaţi o imagine din calculatorul dumneavoastră, dintr-un URL sau vă puteţi face o poză cu webcam-ul (sau folosi o imagine pe care aţi adăugat-o deja). După ce aţi ales imaginea veţi putea selecta doar o porţiune din aceasta ca în imaginea de mai jos.

image-gravatar

După ce aţi selectat porţiunea de imagine care doriţi să fie afişată ca gravatar, veţi fi întrebat ce “nivel de bun simţ” are aceasta. Dacă este potrivită pentru orice public alegeţi G Rating, altfel dacă conţine gesturi obsecene, înjurături, nuditate.. alegeţi între PG, R sau X (.. aş dori să cred că nu este cazul).

gravatar-rating

Pasul următor constă în alegerea adreselor pe care le doriţi asociate cu noua imagine şi aţi terminat. Veţi ajunge în panoul principal de comandă, de unde puteţi schimba/adauga noi gravatare sau alege o nouă adresă de e-mail primară.

gravatar-panel

În principiu cam asta ar fi tot, dacă doriţi să aveţi o imagine personalizată lângă un comentariu, puteţi folosi serviciul Gravatar. Cel mai des, gravatarul va fi vizibil pe blogurile care folosesc WordPress. În cazul în care nu observaţi nici o schimbare după maxim zece minute, ştergeţi fişierele temporare din browser (clear cache, clear history sau clear temporary files..)

Dacă doreşti şi tu un gravatar vizitează: http://en.gravatar.com/

Articole Similare

36 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.