ImgBurn – Utilitar Gratuit pentru arderea CD/DVD-urilor

Încep cu cea mai importantă caracteristică a ImgBurn: simplitatea. Fără a da bătăi de cap, ImgBurn e un program de ardere a CD/DVD-urilor gratuit. Personal, îl folosesc pentru crearea şi arderea imaginilor (ISO în special) pentru că oferă o interfața extrem de simplă în același timp cu o serie mare de opțiuni.

ImgBurn e împărţit in 6 moduri: Write image files to disc; Create image file from disc; Verify disc; Write files/folders to disc; Create image file from files/folders; Discovery. Cel din urmă este un mic utilitar pentru stabilirea calităţii arderilor făcute de driverul tău; restul nu au nevoie de explicații (fiind denumiri chiar foarte obișnuite).

1

Cum am spus inițial, mă încântă foarte mult simplitatea şi modul de lucru cu imagini. Dacă timpul nu iți permite o veșnicie pentru crearea unui CD bootabil spre exemplu, sau nu vrei sa iți bați capul cu multe setări ImgBurn e chiar obligatoriu. Ar rămâne un singur lucru de specificat. Daca vrei să scrii ceva pe un CD/DVD, dar nu vrei să finalizezi discul trebuie sa deselectezi DVD+R Finalise Disc (Tools->Settings->Write).

Am observat că spre deosebire de multe programe oferite freeware, ImgBurn poate fi folosit chiar şi în cadrul firmelor (cu specificația că nu se oferă suport tehnic) şi este disponibil şi în limba română.

Descarcare: http://www.imgburn.com/index.php?act=download

Dimensiune: kit ~22 KB/ instalat 2MB

Articole Similare

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.