Mozilla Sunbird & Lightning – Organizator & Calendar

Sunbird este o aplicatie de tip calendar/organizator/reminder creata de Mozilla Foundation (cei care ne-au oferit Firefox). Desi am prezentat si alte aplicatii similare pana acum, am decis sa mentionez si Sunbird pentru ca este usor de utilizat si are suport pentru limba romana.

Interfata sa este organizata intuitiv si consider ca va veti acomoda cu aplicatia intr-un timp foarte scurt.
sunbird

Aveti posibilitatea de a crea mai multe calendare (de exemplu dupa domeniul de activitate: serviciu, hobby, vacanta, etc..) carora sa le asociati o culoare specifica pentru a fi mai usor de urmarit. Se poate alege intre mai multe moduri de afisare a calendarului (activitati zilnice, saptamanale, lunare..). Exista o functie de cautare activitati si puteti crea o lista cu sarcini/treburi de facut (to do list) foarte usor de utilizat.

In titlu am mentionat si de Lightning, care este o extensie pentru clientul de mail Mozilla Thunderbird, si aduce functionalitatea Sunbird in clientul de mail. Folosind Lightning veti avea practic atat un client de mail cat si un organizator intr-o singura aplicatie.

Calendarele pot fi exportate (copie de siguranta sau mutarea lor din Sunbird in Lightning) si importate atat in formatul specific *.ics cat si in format *.csv sau *.html.

Pentru a schimba interfata in limba romana:

  • Descarcati pachetul de limba romana (click dreapta pe download din dreptul romanian, save target as), apoi deschideti Sunbird mergeti la Tools/Add-ons si adaugati ro.xpi pe care l-ati descarcat mai devreme si o sa fie nevoie sa reporniti Sunbird.
  • Dupa aceea intrati la Tools/Options/Advanced click pe Config Editor si cautati general.useragent.locale si la value introduceti ro-RO si dupa ce veti reporni aplicatia aceasta va avea interfata in limba romana.

Prin aceeasi metoda puteti schimba limba si pentru Lightning, doar ca trebuie sa adaugati pachetul de limba romana pentru Thunderbird, ocazie cu care intreaga aplicatie va fi in limba romana.

Descarca Sunbird instalabil: http://www.mozilla.org/projects/calendar/sunbird/download.html
Descarca Sunbird portabil: http://portableapps.com/apps/internet/thunderbird_portable
Descarca Lightninng: http://www.mozilla.org/projects/calendar/lightning/
Dimensiune: ~20MB

Articole Similare

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.