Chiar avem nevoie de un Sistem Gaming pentru a ne juca?

Pasionat fiind de tehnologie și meștereală am petrecut mult timp pe lângă calculatoare, și din când în când m-a mai prins și câte un joc, însă nu pentru mult timp. Nu pot spune că am fost pasionat de jocuri și nu am avut calculatoare foarte puternice de-a lungul timpului, dar cu toate acestea am reușit să joc ce m-a interesat.

În liceu îmi plăceau în special shooterele, de exemplu Soldier of Fortune, Quake III Arena, Unreal Tournament, iar în facultate am “aprofundat” Starcraft (la care am renunțat pentru că lua foarte mult timp), Counterstrike, și am prins gustul pentru simulatoare auto ca Live for Speed sau BMW M3 Challenge. Și cu toate astea, cred că cel mai tare m-am distrat cu jocurile arcade cum ar fi BonkHeads sau Chicken Invaders. Partea interesantă e că cele din urmă (arcade) nu necesitau cine știe ce PC pentru a le rula. Si erau atât de distractive!

BonkHeads
BonkHeads

Am apreciat BonkHeads și Chicken Invaders fiindcă povestea era destul de simplă, și nu te țineau “legat” prea mult timp în fața computerului. O campanie în Starcraft pe de altă parte, depășea în mod uzual o oră, motiv pentru care am decis că e mai bine să renunț la el.

Dacă vrei să joci ultimele apariții în materie de jocuri la calitate maximă (gen Crysis 3 sau Battlefield 3), atunci clar ai nevoie de un sistem de gaming și dacă vrei să îl achiziționezi nou prețurile pleacă de pe la 3000 de RON. Sigur, pentru gamerii înrăiți și consolele pot fi o opțiune, însă cu jocuri, accesorii și televizor tot pe acolo se ajunge ca preț. Depinde de preferințele fiecăruia ce alege.

Gamerii ocazionali, pe care nu-i preocupă ultimele apariții pot achiziționa chiar și un laptop de 2000-2500 RON și pot juca liniștiți titluri ca cele menționate în al doilea paragraf; de asemenea s-ar putea să găsească interesante și tabletele, care oferă o experiență destul de plăcută în ceea ce privește jocurile (pe mine m-a prins vreo două zile Defender II pe Evotab).

Pe de altă parte, jocuri simple ca joculețele online în flash, nu necesită o rachetă pentru a le juca. Datorită complexității lor reduse, majoritatea jocurilor de acest tip pot fi rulate cam pe orice sistem.

Ca notă personală, consider că nu prea merită să aloci mult timp jocurilor. E plăcut ca uneori să te detensionezi cu un joc, dar cam atât. Cele de strategie stimulează gândirea, simulatoarele antrenează reflexele, însă sunt și cazuri în care unii producători au sărit calul la capitolul violență (nu o să intru în detalii aici) și părțile bune sunt eclipsate de cele rele în acest caz. Jocurile ar trebui să fie o metodă de relaxare, iar când influențează puternic stilul de viață și creează probleme până la dependență sau chiar mai rău (au fost persoane care au murit după zeci de ore de joc continuu) ceva nu e în regulă.

Ca o concluzie, părerea mea este că nu este nevoie de un sistem pretențios pentru a te juca, ci doar pentru a juca ultimele apariții. Pe voi ce jocuri v-au ținut pe voi ocupați și ce sisteme aveți? 🙂

Cât consider că merită să cheltui pe un sistem de gaming + periferice?

Vezi Rezultatele

Loading ... Loading ...

Articole Similare

18 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.