nLite – Instaleaza programe odata Windowsul

Nu ti-ai dorit sa instalezi sistemul de operare mai repede si fara batai de cap? nLite este un program gratuit ce permite selectarea programelor care sa nu se instaleze cu SO-ul, dar care permite aducerea kit-ului de instalare la prezent (kit care sa contina update-uri, hotfix-uri, patch-uri sau ultimul service pack). Asadar dupa crearea imaginii de instalare si instalarea SO-ului nu va mai fi nevoie de update-uri vechi, de dezinstalarea programelor nedorite (sosite o data cu Windows), de lungi setari si configurari in registri sau de instalarea temelor (toate aceste preferinte pot fi specificate cu ajutorul nLite).

nLite-pagina initiala

Pentru a putea aplica setarile nLite trebuie sa aveti CD-ul de instalare Windows pentru fisierele originale si .NET Framework 2.0 instalat. Pentru a incepe modificarile deschideti nLite si selectati locul unde se afla versiunea originala a SO-ului.

Programul va va purta la o ferestra cu categoriile pe care le puteti modifica: Service Pack; Hotfixes, Add-ons and Update Packs; Drivers; Components; Unattended; Options; Tweaks; Bootable ISO; selectati doar ce va intereseaza sa modificati dupa care, pe rand, va trebui sa selectati ce anume schimbati sau adaugati (in functie de preferinte).

categorii

Dupa terminarea configurarii veti avea posibilitatea sa creati o imagine ISO, pe care mai apoi o puteti copia pe un cd/dvd.

De ce este foarte util? Cu nLite puteti scoate programele pe care nu le veti folosi niciodata(ex: Internet Games), dar puteti adauga suplimente la instalare. nLite va permite configurarea instalarii inca dinaintea instalarii propriu-zise. Astfel puteti sa ii specificati Serial Key-ul, regiunea in care locuiti, ce dosar sa fie considerat systemroot etc. Nu in ultimul rand, aveti posibilitatea de a adauga si driverele ce vor fi instalate simultan cu Windows-ul.

setari

nLite suporta urmatoarele sisteme de operare: Windows 2000, XP (x64/x86) si Windows 2003 x64/x86).

Dimensiune: kit~2.5 MB / instalat 9.3 MB

Descarcare: http://www.nliteos.com/download.html

Articole Similare

19 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.