No-ip – IP dinamic si tracker simultan

Am vorbit sâmbăta despre trimiterea fișierelor prin intermediul unui client Bittorrent. A fost ridicată problema IP-ului dinamic, caz în care apar probleme cu trackerul. Cum remediază No-ip problema? Descrierea oficiala spune serviciul are menirea de a înlocui un IP sau URL cu un nume mai ușor de reținut (ex.: numelemeu.no-ip.net). În continuare discut despre folosirea, crearea contului şi instalarea unui client de update (care să ţina la curent domeniul cu IP-ul tău). Partea buna e că nu durează mult şi nu necesită cunoștințe de reţelistică.

În primul rând am nevoie de un cont şi de un domeniu gratuit (primele 5 domenii sunt gratuite, dar unul singur ajunge pentru problema noastră). Formularul pentru un nou cont arată l-am prezentat în imaginea de mai jos. După completare veți primi un mail cu link-ul de activare a contului. 1

După ce am realizat contul vreau sa fac un nou host (add a host). Completezi căsuţa pentru hostname si selectezi domeniul preferat pentru acesta(predefinit este no-ip.biz; anumite domenii necesita cont premium). Host type rămâne DNS Host(A) caz in care IP-ul ar trebui să fie detectat automat(daca nu se întâmpla așa trebuie sa îl completezi manual). Creezi hostul si am terminat.

2

3

Urmează instalarea clientului. După descărcare totul decurge simplu. Selectezi destinația unde vrei sa îl instalezi(alte setări rămân default). Cum folosim clientul? În primul rând că are o interfața foarte simplă. La prima utilizare va cere username-ul şi parola contului no-ip apoi va recunoaște automat toate hosturile. Selectezi hostul(pot fi selectate mai multe dacă ele există şi este nevoie) iar programul va face o verificare şi va actualiza IP-ul pentru host. În cazul în care IP-ul se schimbă programul va reactualiza hostul fara să fie nevoie de alte setări sau acțiuni din partea ta.

5

Descarcare: http://www.no-ip.com/downloads.php

Dimensiuni: kit ~670kb/ instalat ~1.13

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.