NoScript – Protejare activa Firefox

NoScript este un add-on esential pentru Firefox, deoarece va ajuta sa permiteti doar rularea scripturilor pe care le considerati sigure, in momentul in care accesati un site. Este unul din add-on-urile mele preferate din acest motiv.

Ca sa va faceti o parere de utilitatea lui, de cand folosesc NoScript, am renuntat aproape la toate programele antispyware pe care le foloseam, deoarece nu mai gaseau decat cateva cookie-uri (care destul de rar sunt periculoase).

Nu spun sa renuntati de tot la protectia antispyware, si eu tin de “rezerva” Spybot Search & Destroy. Incercati-l doar, si o sa vedeti ca o sa va fie greu sa renuntati la el.

Pentru a-l instala, accesati link-ul de descarcare mentionat mai jos si o sa va apara o fereastra care va porni installer-ul in cateva secunde. Apoi se va instala si va cere restartarea Firefox-ului.

noscript

In bara de status va aparea un mic buton cu un S albastru, care in momentul unui click va desfasura o lista cu elementele din pagina, si de unde aveti contorlul asupra acestora. Puteti bloca reclame (blocand serviciul), filme, si continut care este preluat de pe alte site-uri. O data blocate anumite servicii, vor ramane asa chiar daca sunt intalnite si pe alte pagini.

Initial scripturile sunt restrictionate, si va trebui sa alegeti daca le permiteti sau le blocati. Daca accesati o pagina din site fara a permite rularea scripturilor, acestea sunt blocate automat. Scripturile pot fi permise mereu sau temporar (pana inchideti site-ul).

Daca sunteti incepatori si nu ati prea inteles ce face exact, o sa va ia putin timp sa va acomodati si chiar sa va dea batai de cap.

Pagina Web & Descarcare: http://noscript.net/getit
Dimensiune:~350KB
8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.