Pidgin – Clientul universal de chat

Pidgin, cunoscut pana nu de mult ca Gaim, este un program pentru chat (mesagerie instanta) compatibil cu retelele: AIM, ICQ, Google Talk, Jabber/XMPP, MSN, Yahoo!, Bonjour, Gadu-Gadu, IRC, Novell GroupWise, QQ, Lotus Sametime, SILC, SIMPLE, MySpaceIM, si Zephyr, desi cu ajutorul pluginurilor lista ar fi mai mare.

Interfata este foarte simpla, vine cu suport si pentru limba romana, utilizatorii care nu prea se descurca cu engleza vor aprecia acest lucru.

In partea superioara sunt prezente 4 meniuri care ofera acces rapid spre configurarea aplicatiei: meniul contacte permite configurarea aranjarii, afisarii si cautarea contactelor in lista, meniul conturi va ajuta sa administrati conturile, meniul unelte va ofera acces la modulele instalate, preferinte si alte cateva setari utile, si meniul ajutor care ofera informatii despre aplicatie.

Functii si facilitati utile:

  • posibilitatea conectarii la mai multe conturi simultan, indiferent de serviciu (doar sa fie compatibil cu pidgin);
  • posibilitatea de a salva mai mult de 5 statusuri (nelimitat);
  • Transferul de fisiere nu se intrerupe;
  • Sunetele pot fi dezactivate global din meniul Unelte;
  • Pastrarea discutiilor (insa exista dezavantajul ca sunt salvate in format text);
  • Suporta plugin-uri care cresc paleta de functii;
  • Se gaseste si in format portabil;

Va recomand sa folositi versiunea portabila de Pidgin, in paralel cu Yahoo Messenger. In cazul in care YM-ul nu functioneaza corespunzator, sa puteti comunica si sa transmiteti sau sa primiti fisiere.

Versiunea portabila are avantajul ca “se instaleaza usor”, o configurati o singura data, poate fi luata pe un stick, si in cazul aparitiei unei versiuni noi, doar instalati versiunea noua peste cea veche, cu conditia sa nu suprascrieti fisierul de configurare (il puneti deoparte, si dupa actualizare il mutati la loc).

Pentru a afisa ce melodie ascultati la statusul Pidgin, sunt cateva plugin-uri (extensii) care va pot ajuta. Acestea se pun in directorul plugins.

Din nefericire nu puteti efectua apeluri sau sa faceti o videoconferinta cu Pidgin, insa pentru mesagerie si transfer de fisiere este excelent.

Pagina web: http://www.pidgin.im/
Descarcare: versiune instalabila versiune portabila
Dimensiune: ~14MB

Tags:,

Articole Similare

14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.