Prezi – Soluţia pentru prezentările tale

PreziPrezentarea unui proiect reprezintă o provocare pentru oricare dintre noi, fie că suntem elevi, studenţi, angajaţi sau chiar manageri, deoarece ajută publicul/clienţii/partenerii să îşi formeze o imagine de ansamblu. Prezi este o aplicaţie web prin intermediul căreia puteţi concepe prezentări mult mai atractive şi mai convingătoare decât cele realizate în Microsoft PowerPoint.

Ceea ce face diferenţa este atât grafica prietenoasă, cât şi posibilitatea de a evidenţia relaţiile dintre componentele prezentării, fără a le „rupe” în slide-uri, aşa cum se întâmplă în prezentările clasice.

Prezentarea poate fi realizată şi accesată online ­- oricând şi oriunde aveţi nevoie de ea (aveţi la dispoziţie un spaţiu de 100 Mb, pentru contul standard, sau 500 Mb, pentru contul Edu) pe www.prezi.com, sau poate fi descărcată în calculatorul personal, în cazul în care nu aveţi acces la internet în momentul susţinerii. O altă modalitate prin care puteţi realiza o „prezi” este editorul offline Prezi Desktop, care nu vă mai impune restricţii în ceea ce priveşte spaţiul de stocare.

Pentru început scrieţi-vă ideile principale pe suprafaţa de lucru (dublu clic pe zona în care doriţi să adăugaţi text), daţi zoom în dreptul fiecăreia şi adăugaţi detalii, imagini, clipuri video sau chiar fişiere pdf (cu opţiunea Insert din Bubble Menu), grupaţi-le (opţiunea Frame) şi specificaţi ordinea în care doriţi să prezentaţi elementele (storyline-ul) din zona de lucru (opţiunea Path). În cazul în care nu aveţi o structură a prezentării, adăugaţi în zona de lucru toate informaţiile de care dispuneţi, imaginile, clipurile video şi pdf-urile pe care doriţi să le includeţi şi ordonaţi-le.

Bubble Menu
Bubble Menu

Modificarea elementelor (text, imagini, video, frame, pdf) se face prin Transformation Zebra: centru – mutare, inner ring – mărire/micşorare, outer ring – rotire.

Transformation Zebra
Transformation Zebra

Pe parcursul prezentării este posibilă evidenţierea oricărui element pe care nu l-aţi inclus în storyline sau la care doriţi să vă întoarceţi printr-un simplu clic pe el, cu scroll sau cu zoom, după care vă întoarceţi la ordinea prestabilită cu butonul Next.

PrintscreenAplicaţia nu oferă suport în limba română, însă are o interfaţă prietenoasă şi simplă şi oferă informaţii detaliate despre paşii pe care trebuie să-i urmaţi pentru a realiza o prezentare de succes.

Tot ce trebuie să faceţi este să vă creaţi un cont pe www.prezi.com (durează 2 minute) şi să vă „jucaţi” cu Prezi. Eu am făcut deja asta și priviți ce a ieșit:

Focus too much on the details, and they might not get the big picture.

Focus too much on the big picture, and they may miss all those devilish details.

Prezentare Prezi Desktop: http://www.youtube.com/watch?v=-2o3tHGIa9c&feature=player_embedded

Manual de utilizare Prezi Desktop: http://assets.cdn01.prezi.com/assets/desktop/Prezi_Desktop_3_Guide.pdf

Articole Similare

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.