Protejează-ți gadgeturile de microbi, bacterii și virusuri

gadgeturi-curatareDespre curățarea fizică a calculatorului am mai scris și cu altă ocazie. Dacă atunci au fost luate în vizor calculatoarele, de această dată reflectoarele vor fi pe dispozitivele portabile, care “sunt plimbate” prin diverse locuri și “agață” tot felul de musafiri nepoftiți.

Ideea de a rescrie despre acest subiect mi-a venit după ce am văzut un material video făcut de membrii unei televiziuni din Denver. Câțiva dintre angajații televiziunii și-au oferit telefoanele mobile pentru a fi examinate în vederea prelevării de probe. Îți recomand să urmărești materialul pentru că rezultatele au fost surprinzătoare pentru câțiva dintre aceștia.

Bacterii și microbi

Cu cât un dispozitiv este utilizat de mai multe persoane (mai ales copii), se accelerează acumularea de microbi și de bacterii pe suprafața acestuia. Într-un mod similar, cu cât un dispozitiv mobil este “plimbat” mai mult, așezat pe diverse suprafețe și în diverse locuri, creșc șansele ca să intre în contact cu diverși agenți patogeni.

Degeaba te speli pe mâini

Probabil că și tu ai obiceiul să te speli pe mâini după ce ajungi acasă, înainte de masă, etc. Dacă pui mâna pe gadget-uri după aceea, probabil că te-ai spălat degeaba. Gândește-te câte mânere, uși, balustrade și butoane atingi zilnic iar apoi pui mâna pe telefon. Chiar dacă te speli pe mâini, odată ce ai pus iarăși mâna pe telefon intri din nou în contact cu “musafirii”.

Grețuri și dureri abdominale

Se pare că acestea sunt printre cele mai des întâlnite simptome cauzate de bacteriile ce ajung pe telefoanele mobile și dispozitivele portabile. Nu sunt medic dar cred că sunt și virusuri ce se pot transmite prin contactul cu un gadget “purtător”. De exemplu, cred că poți lua o răceală dacă folosești telefonul cuiva răcit, sau dacă cineva răcit îți folosește telefonul.

Gadget-urile ajung frecvent la toaletă

Un alt studiu indică faptul că tot mai multe persoane, de dragul de a fi conectate, își iau gadgeturile la toaletă. Din fericire, toaleta este în general una dintre cele mai curate zone din locuință, asta dacă este întreținută corespunzător. Altfel, prefer să nu mă gândesc mai departe. 🙂

Concluzii

În mod cert gadget-urile pot fi purtătoare de bacterii ce pot cauza ocazional neplăceri, cu atât mai mult cu cât multă lume omite să le curețe/dezinfecteze periodic. De aceea recomand:

  • Să îți cureți gadgeturile periodic, cu o lavetă/dischetă demachiantă/vată și cu spirt (atenție, alcoolul poate decolora anumite inscripții);
  • Să ai grijă ca gadgeturile tale să fie folosite de cât mai puține persoane, dacă se poate doar de tine;
  • Să ai grijă și când folosești gadgeturile altor persoane, fiindcă nu știi pe unde au fost plimbate sau cum sunt întreținute.

Cât de des îți dezinfectezi gadget-urile?

Vezi Rezultatele

Loading ... Loading ...
Tags:

Articole Similare

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.