Recuva – Recuperare fișiere şterse din greşeală

Recuva este o aplicație ce vă ajută să recuperați fișierele șterse definitiv, (fie cu SHIFT+ DEL, fie din Recycle Bin), mai puțin cele șterse cu ajutorul unui file shredder. Recuva recuperează fișiere șterse și de pe memory card-uri, nu doar hard disk-uri, ceea ce o face unealtă foarte utilă.

Recuperare fișiere șterse cu Recuva

La instalare puteţi alege suportul pentru interfaţa în limba română, apoi şi aplicaţia instalată va avea interfaţa tot în limba română nu doar installerul.

recuva

Vă recomand sa instalaţi doar aplicaţia, fără toolbar-ul Yahoo şi eventual fără căutarea pentru actualizări.

recuva-inst

Interfața este foarte intuitivă iar suportul pentru limba română este un avantaj; recuperarea fişierelor se face foarte uşor având la dispoziţie un ghid pas cu pas în care puteți selecta tipul de fișier pe care vreți să îl recuperați și locația acestuia.

recuva-recuperare

Condițiile necesare pentru a putea recupera ceva, sunt ca pe discul pe care aveați fișierele să nu fi făcut modificări (copiere fișiere noi, mutare fișiere de pe altă partiție) care să fi afectat structura fișierului de recuperat (prin rescriere). Fişierele marcate cu verde sunt recuperabile, cele cu roşu având şanse mai mici de recuperare.

recuva-interfata

Când recuperaţi fişiserele, salvaţi-le pe altă partiţie decât cea pe care se aflau în momentul ştergerii.
În cazul în care doriți să recuperați date de pe un disc optic (CD/DVD) Recuva nu vă poate ajuta, însă puteți încerca Recovery Toolbox for CD Free.

Fiindcă softurile de recuperare a datelor șterse funcționează de cele mai multe ori doar dacă fișierele ce trebuie recuperate nu au fost suprascrise, există cazuri când acestea sunt ineficiente. În astfel de situații recomand să apelați la un centru de recuperare date de pe hdd, Bit Consulting fiind unul dintre cele mai bune.

Descărcare Recuva: http://www.recuva.com/download
Dimensiune: kit ~ 3,7 MB / instalat ~ 2 MB

Articol scris inițial în 7 iulie 2009, și rescris în 10 iunie 2013.

139 Comments