Samsung Galaxy Note 3 și Galaxy Gear – Unboxing și primele impresii

galaxy-note-gear-header

De mai bine de o săptămână testez Samsung Galaxy Note 3 și Galaxy Gear prin Orange Smartphone Tester și deja am început să trag primele concluzii legate de cele două gadget-uri. Până voi reuși să pun cap la cap toate informațiile necesare pentru review-urile detaliate, vă prezint un clip de unboxing și primele impresii.

Update! Vezi review-urile complete

Samsung Galaxy Note 3 – Cel mai bun smartphone actual 

Samsung Galaxy Gear – Ceasul inteligent conectat la smartphone

Clip Unboxing

Primele impresii

Samsung lasă impresia folosirii unor materiale premium (lemn, metal, piele). Ambele gadgeturi sunt împachetate în cutii cu o textură lemnoasă, care amintește de lemnul de cireș.Capacul din spate al Note 3 creează impresia că ar fi din piele (deși e din plastic). Metalul foarte atent șlefuit îmbracă elegant cele două gadget-uri.

Telefonul arată foarte bine, reacționează foarte rapid și cursiv. Este destul de greu de utilizat cu o singură mână, totuși foarte confortabil de utilizat cu ambele mâini.

Atât Note 3 cât și Galaxy Gear au o construcție foarte robustă iar aderența suprafețelor este bună comparativ cu dispozitivele precedente. Când m-am mai jucat cu Note, S3 sau S4 aveam senzația că le-aș putea scăpa foarte ușor din mână, capacele din spate fiind foarte, foarte alunecoase.

samsung-gaaxy-note-3

Poziționarea butoanelor nu știu dacă este cea mai fericită. Butoanele de volum sunt amplasate în partea stângă și ar putea fi mai greu accesibile în cazul utilizării unei huse de tip flip cover, iar butonul de blocare al ecranului este plasat și el încât e destul de ușor să îl apeși accidental când ții telefonul cu o mână.

Este prima dată când folosesc un Stylus Pen și îmi place foarte tare. Nu aș fi crezut că ușurează atât de mult “munca”. Și artiștii grafici cred că ar aprecia Stylus-ul, acesta fiind foarte util pentru schițe și note vizuale.

Ceasul este bine proporționat și e  destul de confortabil dacă nă gândim că este practic o brățară rigidă. După ce m-am obișnuit cu el consider că e comod să ai acces la starea vremii, apeluri ratate și mesaje fără să mai scoți telefonul din buzunar. Punându-l în contextul economic totuși, e un moft pentru cei care își permit.

samsung-galaxy-gear

La capitolul autonomie ambele dispozitive stau bine și consider că se poate obține măcar două zile de utilizare moderată cu o singură încărcare completă.

Cred că Samsung gândit Galaxy Note 3 în special pentru segmentul business, judecând după calitatea materialelor folosite, a designului dar și a funcționalităților integrate.

Samsung Galaxy Gear în schimb, cred că e dedicat entuziaștilor și pasionaților de tehnologie, care își și permit un astfel de gadget.

Posibilitatea de a testa Samsung Galaxy Note 3 și Samsung Galaxy Gear mi-a fost oferită prin programul Orange Smartphone TesterSamsung Galaxy Note 3 este disponibil la Orange cu prețuri începând de la 249 EUR cu TVA inclus alături de un abonament nou Panteră 44.  Galaxy Gear este disponibil la Orange la un preț de 299 EUR cu TVA inclus.

Articole Similare

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.