Transfer fisiere mari – Top 5 alternative la Transfer.ro

Care este cea mai comodă metodă de a transfera fișiere mari online? Prin e-mailmessenger sau folosind un serviciu dedicat?

Când am încercat să transfer fisiere mari prin e-mail s-a dovedit destul de complicat fiindcă majoritatea serviciilor de e-mail limitează dimensiunea atașametelor la 10-20 MB, iar transferul prin messenger presupune ca persoana căreia îi trimiți fișierele să fie online.

transfer fisiere mari - alternativa transfer.roPentru a nu încărca adresa de e-mail cu fișiere mari și  a nu depinde de programul persoanei căreia îi trimiți fișierele online, este mai comodă folosirea unui serviciu dedicat pentru transferul fisierelor mari.

Iar dacă nu folosești Dropbox sau alte servicii de sincronizare în cloud, probabil cauți un serviciu care să îți permită încărcarea fișierelor online după care să transmiți un link de descărcare tuturor celor interesați.

Siguranța transferului de fișiere

Ca orice lucru gratuit, transferul fișierelor online presupune niște riscuri. Confidențialitatea nu este punctul forte al acestor servicii, motiv pentru care nu recomand transferul de fișiere sensibile prin această metodă.

Nu e indicat să trimiți informații sensibile prin această metodă! Serviciile gratuite în general nu oferă garanția confidențialității fișierelor și nici a adreselor de mail pe care le colectează pentru efectuarea transferurilor.

Deși unele dintre site-urile care permit încărcarea de fișiere pentru a fi transferate online au termeni și condiții, în general aceștia nu includ responsabilitățile site-ului, ci doar pe cele ale utilizatorului care urcă fișiere. Oricum, eu sunt de părere că ar trebui să fii prevăzător.

Asta înseamnă că fișierele sunt expuse unui risc de a ajunge și pe mâinile cui nu trebuie.

Pentru a păstra în siguranță datele și fișierele recomand criptarea lor înainte de a le trimite, blocând astfel accesul neautorizat al terților la acestea.

Criptarea datelor înainte de trimitere se poate face folosind programe de arhivare ce au și această funcție, de exemplu 7-Zip, ori cu aplicații create în acest scop cu opțiuni multiple de criptare, de exemplu True Crypt.

Pentru că cel mai popular astfel de serviciu, Transfer.ro, nu mai este gratuit, hai să vedem care sunt cele mai generoase servicii gratuite pentru transferul fișierelor de mari dimensiuni.

Gfile

Gfile

 

Gfile permite trimiterea fișierelor de maxim 2GB, oferă statistici despre numărul de descărcări și posibilitatea de a parola fișierele încărcate.

Transfer Fișiere
cu Gfile

YoTransfer

yotransfer

 

YoTransfer este un serviciu online care oferă posibilitatea de a transfera gratuit și ușor fișiere cu dimensiuni de până la 2 GB.

Transfer Fișiere
cu YoTransfer

WeTransfer

WeTransfer Transfer Fisiere

 

WeTransfer este un serviciu care oferă posibilitatea de a transfera gratuit fișiere de până la 2 GB (sau 10 GB cu Wetransfer Plus care costă 10 EUR/lună).

Transfer Fișiere
cu WeTransfer

Fastupload.ro

Fastupload.ro

 

Fastupload.ro permite transferul gratuit de fișiere de  1GB, iar după crearea unui cont dimensiunea fișierelor transferate poate ajunge la 4 GB.

Transfer Fișiere
cu Fastupload.ro

Filesharing.md

Filesharing.md

 

Filesharing.md permite transferul de fișiere cu dimensiuni până la 2 GB, doar că spre deosebire de alternativele precedente crearea unui cont este obligatorie.

Transfer Fișiere
cu Filesharing.md

Articol scris inițial pe 12 Mai 2010 de Mariana și rescris pe 28 Iunie 2014 de Alex.

42 Comments