SMPlayer – Player portabil, alternativa la BSPlayer

Am tot schimbat sistemele de operare in ultima vreme si am cautat un player video care nu necesita instalare; asa am ajuns sa folosesc SMPlayer (pe care l-am descoperit acum ceva timp, el fiind inclus in MPlayer for Windows). Descoperind versiunea portabila a lui SMPlayer am renuntat definitiv la Mplayer for Windows.

SMplayer este de fapt un front end pentru Mplayer (celebrul player care nu necesita codecuri suplimentare pentru a reda fisiere). Interfata sa poate fi setata sa apara in limba romana (Options/Preferences/Interface/Language).

Pentru afisarea corecta a subtitrarilor in limba romana accesati Options/Preferences/Subtitles si la Default Subtitle Encoding alegeti Slavic/Central European Languages, desi e posibil sa apara probleme cu unele subtitrari.

smplayer

Partea buna este ca exista o multime de setari pentru redarea video sau cea audio si aveti o multime de taste rapide cu care sa accesati anumite functii (marimea subtitrarii cu Shift+R sau Shift+T, volumul cu “0” sau “9” etc..). Din momentul in care ati schimbat interfata in limba romana consider ca o sa va fie foarte usor sa il configurati dupa bunul plac.

O functie interesanta este continuarea filmului de unde a ramas in cazul in care l-ati inchis pe parcurs si apoi l-ati redeschis (in cazul in care ati vazut filmul doar partial sau l-ati inchis din greseala).

Descarca: http://smplayer.sourceforge.net/downloads.php?tr_lang=en
Dimensiune: ~40 MB

Articole Similare

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.