Speccy – Monitorizare hardware

Vara este anotimpul cu cele mai călduroase zile, motiv pentru care calculatorul nostru are de suferit, și cele mai întâlnite probleme care pot apărea sunt de tip hardware, în fond, partea hardware nu este construită pentru veșnicie. Aici intervine Speccy – o aplicație freeware pentru monitorizarea hardware oferită de cei de la Piriform.

Speccy oferă statistici detaliate despre fiecare parte fizică din calculatorul dumneavoastră; procesor, placă de bază, placă grafică, memorie (RAM), hard disk, unitate optică, suport audio. Speccy vine cu o interfață foarte detaliată, oferind informații despre:

  • Procesor – marca şi modelul
  • Hard – dimensiunea unităţii şi viteza
  • Cantitatea de memorie (RAM)
  • Placă video
  • Sistem de operare

În plus puteți să monitorizați cu ușurință temperaturile, acestea fiind afișate în dreptul fiecărei componente, sub forma unei mici iconițe – la apăsarea acesteia se va deschide un grafic detaliat. De asemenea, selectând din suprafața de lucru ramura pentru memorie (RAM), aveți posibilitatea să verificați sloturile de memorie ocupate, dar și cele libere. Speccy este soluția perfectă pentru monitorizarea hardware, putând fi combinată și cu alte aplicații.

Articole Similare

7 Comments