Top 5 Alternative Gratuite la Microsoft Office

Microsoft Office este unul dintre cele mai populare pachete software, însă nu oricine este dispus să își cumpere o licență. Dacă în cadrul companiilor este un soft nelipsit, utilizatorii individuali de multe ori preferă variante gratuite care oferă funcții similare.

În cazul utilizatorilor avansați, Microsoft Office rămâne alegerea potrivită, însă în cazul unui utilizator nepretențios cu nevoi de bază, un pachet Office Gratuit poate fi o alegere mai inspirată.

Office

Înainte de a da curs listei cu top 5 alternative gratuite la Microsoft Office, să mulţumim tuturor concurenţilor care au participat la gala noastră, printre care: NeoOffice (MAC), IBM Lotus Symphony, Google Docs, Google Drive, ThinkFree, Zoho, TeamLab, Apple iWork, Office Online, Calligra Suite, Quickoffice, OxygenOffice Professional, eOffice, IBM Lotus SmartSuite, MobiSystems OfficeSuite, Ashampoo Office, Corel WordPerfect Office, EuroOffice şi alţii.

Aceste aplicaţii sunt utilizate diferit în funcţie de anumiţi factori: platforma de lucru (desktop, tabletă, telefon, online sau cloud), sistemul de operare (Windows, Linux, Mac OS X, Android), cu licenţă sau fără licenţă.

Cum au apărut atâtea alternative la Microsoft Office?

Deoarece din aprilie 2014 Microsoft nu mai oferă suport pentru Office 2003, aplicaţia nu va mai fi actualizată, iar Microsoft pare să treacă la licența anuală cu noul Office 365. Prin urmare, de ce să nu folosim variantele cu funcţionalităţi similare care pot deschide şi lucra cu fişiere Office 2003, 2007, 2010?

Aşadar, în urma popularității, câştigătorii top 5 alternative gratuite la Microsoft Office sunt:

1. LibreOffice

LibreOffice este similar în aspect şi funcţionalitate cu OpenOffice, dar oferă mai multe îmbunătaţiri: interfaţă mai usor de folosit, compatibilitate cu mai multe formate de fişiere, oferă conversie în format PDF.LibreOffice

Cuprinde cele 6 instrumente principale: Writer – procesare text, Calc – aplicaţie de calcul tabelar, Impress – aplicaţie de prezentare, Base – aplicaţie de management bază de date, Drawing – editare grafică, Formula – calcul matematic.

Este compatibil cu: Windows 98 / 2000 / XP / Vista / 7 / 8, Linux, Mac.

DOWNLOAD
Libre Office

2. Apache OpenOffice

Suita de programe Apache OpenOffice include toate instrumentele pe care utilizatorii le caută la o alternativă pentruMicrosoft Office, precum: Writer- procesare text, Calc- aplicaţie de calcul, Impress- aplicaţie de prezentare, Base- aplicaţie de management al bazei de date, Drawing- procesare desen, Formula- calcul matematic.

openoffice

Poate citi şi scrie fişiere de diverse extensii.

Este compatibil cu: Windows 2000 / XP / Vista / 7 / 8, Linux , Mac.

DOWNLOAD
Open Office

3. Kingsoft Office

Alternativa Kingsoft Office este utilă pentru cei care doresc să folosească doar instrumentele de bază ale pachetului office, precum: Writer – Editor text, Spreadsheet – Analiza datelor, Presentation – Creare succesiune de imagini. Importă cu usurinţă diverse extensii de fişiere, realizează conversia în format PDF.

kingsoft-office-2013

Este compatibil cu: iPhone, iPad,Windows 2000 / XP / Vista / 7 / 8, Android + Tablet, Linux.

DOWNLOAD
Kingsoft Office

4. SoftMaker FreeOffice

SoftMaker FreeOffice este o aplicaţie care conţine cele 3 instrumente de bază : Editor de documente text – TextMaker, Aplicaţie de calcul – PlanMaker şi de prezentări – Presentation.

softmaker-office-16

Avantajele acestei variante sunt: deschide şi lucrează cu fişiere de extensii diverse, transformă documentele în format PDF, conţine un dicţionar pentru traduceri în 5 limbi (Engleză, Germană, Franceză, Italiană, Spaniolă).

Este compatibil cu: Windows 2000 / XP / Vista / 7 / 8, Linux, Android, Windows Mobile.

DOWNLOAD
Free Office

5. SSuite Office

Varianta SSuite Office cuprinde: WordGraph – editor text care importă fişiere tip doc, rtf, htm, xml, dar nu şi docx, Accel – foaie de calcul care importă fişiere tip xls, csv, txt dar nu şi xlsx, General Utilities – o selecţie de instrumente utile care include agendă, calendar, client email, editor grafic, browser web, media player.

Ex-Lex_AccelScreenshot

Este compatibil cu: Windows 2000 / XP / Vista / 7 / 8, Windows RT.

DOWNLOAD
SSuite Office

Aşadar şi prin urmare i-am cunoscut mai bine pe finaliştii noştrii, vă doresc să faceţi alegerea cea mai potrivită pentru voi, utilă şi plăcută de folosit.

Ce suită Office preferi?

Vezi Rezultatele

Loading ... Loading ...

Surse: www.alternativeto.net, www.techsupportalert.com Foto: splorp

Articole Similare

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.