Universal USB Installer – Instalează orice sistem de operare de pe un stick USB

Descărcare/Detalii Universal USB Installer

Universal USB Installer este o aplicație cu ajutorul căreia poți crea un stick de memorie USB bootabil cu kitul de instalare al celor mai populare sisteme de operare, indiferent că vorbim de Linux sau Windows. Pentru a creea ușor un stick bootabil, pe lângă Universal USB Installer mai ai nevoie doar de imaginea *.iso a sistemului de operare dorit.

Ca să instalezi ușor Windows sau Linux folosind un stick de memorie USB, este de preferat să urmezi următorii pași:

  1. Descarci și pornești Universal USB Installer, alegi distribuția dorită, calea către imaginea *.iso, litera corespunzătoare stick-ului de memorie și astfel se creează ușor un stick bootabil cu Windows sau Linux.
  2. După ce ai scris stick-ul USB cu kit-ul de instalare tot ce mai rămâne de făcut este să te asiguri că PC-ul tău este setat din BIOS să booteze de pe stick-ul USB.

De menționat este că în cazul majorității distribuțiilor Linux, acestea se și instalează pe stick-ul USB și pot fi rulate în mod “persistent”, iar în cazul Windows-ului, stickurile bootabile conțin doar installer-ul (adică doar puteți instala Windows de pe stick-ul bootabil creat cu Universal USB Installer). De asemenea în cazul variantelor de Windows trebuie specificat că nu funcționează pentru Windows XP, ci doar pentru Windws 7 și Vista.

Articole Similare

22 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.