uTorrent – Un client BitTorrent performant

uTorrent este un client de descarcat torrente foarte bine cladit, finut la capitolul resurse consumate (1-10mb RAM, si 0-3% CPU, 260kb HDD, cel putin in cazul meu) si care nu pune monopol pe banda de internet cand descarca ceva.

Avantajul uTorrent fata de BitTorrent (clientul “original”), BitComet sau Azureus ( aka Vuze) este ca are toate functiile uzuale si tot ce ii trebuie ” omului “, insa ocupa mult mai putine resurse, e mai stabil dupa parerea mea, si limitarea downloadului sau uploadului functioneaza corect.

Functii utile ale uTorrent:

  • posibilitatea de a schimba prioritatea de descarcare a fisierelor din torrent;
  • posibilitatea de a descarca doar anumite fisiere din torrent;
  • limitarea globala sau pe upload ori download a traficului;
  • posibilitatea de a relua descarcari intrerupte;
  • descarcarea elementelor publicata sub forma de feed RSS;

uTorrent e genul de program care functioneaza atat de bine, incat il instalezi, il configurezi si uiti de grija lui ca sa zic asa. Face tot ce zice ca face si face bine.

Interfata este simpla, functiile sunt grupate ergonomic in bara de unelte (toolbar), in partea stanga avem un panou cu descarcarile grupate dupa gradul de activitate, iar in dreapta este lista de descarcari cu un subpanou cu detalii (trackere, peers, segmente, fisiere, viteza).

Dupa minimizare, aplicatia poate fi accesata din system tray; daca faceti click dreapta pe iconita, va aparea un meniu ca in imaginea de mai sus, de unde aveti acces rapid la comenzile de pornire/pauza si limitarile benzii de internet.

Daca doriti sa trimiteti cuiva fisiere de genul poze de la o petrecere, arhive sau fisiere foarte mari, in loc sa le trimiteti pe messenger (pentru ca nu intotdeauna merge repede), sau pe DC (pentru ca daca le sharati, e posibil sa le descarce si altii), le faceti torrent, nu le inscrieti pe nici un tracker, ii trimiteti fisierul torrent destinatarului, iar acesta le va putea descarca cu viteza maxima posibila (daca nu exista filtre). Chiar daca cineva cauta torrente (torrent search, free torrent download ..) nu va avea acces la fisierele dumneavostra decat daca inscrieti torrentul pe un tracker, sau daca intra in posesia fisierului torrent trimis destinatarului. Citeste mai multe despre cum se face acest lucru in Ghid – Trimite fişiere de orice dimensiune via uTorrent.

*Multumesc lui Teo ca m-a ajutat sa testez functionalitatea aplicatiei prezentate in acest articol.

Descărcare: http://utorrent.com/downloads
Dimensiune: ~280KB
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.