Windows 7 – Prezentare video

*Editare ulterioara: A aparut Windows 7 RC versiunea oficiala, care poate fi utilizata gratuit timp de un an.

Am decis sa instalez si eu Windows 7 la recomandarea catorva prieteni, intai pe o masina virtuala, apoi chiar pe calculatorul meu. Desi am fost destul de sceptic initial, trebuie sa recunosc faptul ca am ramas placut surprins din multe puncte de vedere de noul sistem al celor de la Microsoft (probabil din cauza “gustului” amar produs de Vista).

Parerea mea este ca Windows 7 este ceea ce trebuia sa fie Vista de la bun inceput. Desi am doar 1GB memorie RAM, se misca aproape la fel, alteori mai bine ca batranul XP. In LFS am obtinut acelasi 92fps, cu mentiunea ca mai ajungeau pe la 80 cand erau foarte multe “obiecte texturate”.

Ratele de transfer la copiere au mai crescut putin, cu 1-5MB/s (posibil si pentru ca am mai eliberat spatiu), iar programele se incarca ceva mai repede. Am sesizat o chestiune destul de surprinzatoare, si anume scaderea cu 8-10 grade Celsius a temperaturii GPU-ului placii video (in idle), si cu 2-3 grade a temperaturii procesorului. Am reusit sa imi instalez si webcam-ul, placa video, si placa de sunet fara batai de cap.

Din nefericire am primit si niste ecrane albastre, o data atat de bine incat a trebuit sa il reinstalez iarasi.. Dar, nu folosesc chiar ultima versiune de Windows 7.

Va invit mai departe sa urmariti prezentarile video pentru:

  • Meniul de start si Taskbar-ul Windows 7:

  • Explorer-ul si protejarea  fisierelor si directoarelor uzuale de caderea sistemului de operare:

  • Control Pannel-ul din Windows 7:

  • Organizarea foarte usoara a ferestrelor:

  • Cateva functii interesante, aplicatii si concluzii:

Cu toate ca inca nu este in stadiu final, Windows 7 este foarte promitator. Se pare ca cei de la Microsoft si-au invatat lectia cu Vista (care are meritele sale:  scaderea preturilor componentelor hardware..etc) si au decis de data aceasta sa ne ofere un produs eficient.

Descarcare Windows 7 Release Candidate (RC): http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx

Articole Similare

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.