Windows Live Writer – Scrie mai usor pe blog

Windows Live Writer este o aplicatie cu ajutorul careia puteti scrie pe blog (Blogger, WordPress, TypePad, Share Point, LiveSpaces) mult mai repede si mai usor “direct din desktop”, nemaifiind nevoie sa mai navigati prin consola de administrator a blogului. De cand am trecut la WordPress am inceput si eu sa folosesc Live Writer, si am ajuns la concluzia ca folosind o aplicatie de acest gen ma ajuta sa economisesc timp.

Este cu atat mai utila daca scrieti pe mai multe bloguri (dar atentie cand publicati articolele, sa publicati pe cel care trebuie). Cand configurati aplicatia ca sa se “comunice” cu blogul vostru trebuie sa specificati userul si parola si sa va asigurati ca optiunile XML-RPC (Options/Writing/Enable the WordPress, Movable Type, MetaWeblog and Blogger XML-RPC publishing protocols. pt WordPress) sa fie activate.

windows-live

Apoi aplicatia va importa stilul blogului vostru, astfel cand scrieti veti vedea textul aranjat in pagina exact asa cum va fi vizibil pe blog. Puteti comuta intre stilul “vizual” (Edit si Preview) si cel cod HTML (Source). In directorul My Documents veti gasi un director ce contine toate postarile scrise in Live Writer.

In partea de sus aveti meniurile aplicatiei, meniuri pentru managementul postarilor (Publish, New,Open, Save Draft, iar in partea dreapta a acestei bare exista un buton cu ajutorul caruia puteti comuta intre blogurile voastre..) si bara de unelte pentru formatarea postarilor.

Bara din partea dreapta va ofera acces direct catre blog, panoul de administrare, catre ultimele postari si schite (draft-uri), si tot din aceasta bara puteti insera continut ca: imagini. album foto, harti, tabele, vlipuri video.. etc.

In partea inferioara exista o bara de instrumente de unde setati categoriile , tagurile si data publicarii. Aplicatia suporta si add-on-uri, dar n-am vazut lucruri spectaculoase la acest capitol. Atentie la instalare, bifati doar componentele pe care doriti sa le instalati (vor fi bifate toate implicit, deci alegeti doar ce va intereseaza).

Ca o mentiune, eu doar scriu si formatez textul cu ajutorul Live Writer, imaginile sau filmele le adaug in pagina de editare a postarii din panoul de administrare al blogului. Nu public direct articolul ci folosesc Post draft and edit online (din Save Draft).

Descarcare: http://windowslivewriter.spaces.live.com/
Dimnesiune: ~12MB

Articole Similare

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.