Abecedarul FunABC, aplicaţie educativă pentru copii

Prețurile tabletelor au scăzut teribil de mult, ajungât să fie comparabile cu cele ale unor jucării mai complexe. Ca părinte, în această situație, e uneori mai potrivită alegerea unei tablete ieftine dar cu mai multe aplicații decât a unei jucării cu o singură funcție.

girafa

Singura problemă e că în limba română nu prea sunt aplicaţii educative pentru copii. Cu toate astea, a apărut prima aplicaţie românească, FunABC. Această aplicaţie educativă a fost proiectată pentru tablete şi telefoane mobile cu sistem de operare Android.

Abecedarul intercativ este destinat copiilor cu vîrsta între 2-6 ani iar conceptul aplicaţiei este de a învăţa copii alfabetul român mai rapid şi uşor. La baza aplicaţiei stă principiul abecedarul clasic. Fiecare literă este prezentată cu o imagine ce reprezintă un animăluţ. Alături este înscrisă denumirea literei.

iepuras

Pentru a selecta litera dorită, există un meniu în partea de sus a ecranului.

Odată ce se atinge imaginea animăluţului, el va emite un sunet. Aplicaţia utilizează sunete reale din lumea animală. În acest mod, micuţul face cunoștință mai detaliat cu natura. Mai mult de atât, aceasta stimulează interesul pentru memorarea fiecărui animal, deci și a literei, cu care ea se asociază.

Aplicația poate fi decărcată gratis din Google Play.

Trimite articolul și prietenilor tăi!