Despre site-ul computerica.ro și autorii săi

Site-ul Computerică..

„… a inceput ca o sursă de inspirație pentru prieteni, pentru că mulți dintre ei aveau frecvent probleme diverse cu calculatorul. M-am gandit să las însemnări care sa le fie de folos și am numit blogul Computerică mai mult dintr-o întamplare, Computerică fiind porecla de la My Computer la vremea aceea.

Inițial (din martie 2008) blogul a fost găzduit pe blogspot, iar din ianuarie 2009 a fost mutat pe domeniu propriu și trecut pe platforma WordPress.

Cum să scapi de virusi, spyware, cum să întreții eficient calculatorul, aplicații care îți fac viața mai ușoară, acestea au fost punctele de plecare. Deoarece este vizitat de tot mai multa lume și pentru că au fost cititori care au dorit să se implice, Computerică a devenit în timp un angajament serios.”, Alexandru, Project Manager Computerica.ro

Prin Computerică ne-am propus sa vă oferim alternative gratuite la programe și servicii comerciale, tutoriale și alte resurse utile.

Inițial site-ul a fost pornit pentru a-i ajuta în primul rând pe cei mai putin experimentați în „ale calculatoarelor”, dar ulterior a început să fie mai orientat către componente hardware, portabile și review-uri.

Dacă nu știi de unde să începi, îți propunem recomandări sau programe în limba română.

Autori

Alexandru, membru fondator și Project Manager al Computerică, este absolvent de Politehnică și preocupat de șurubăreală. Pasionat de tehnologie, Alex este atras de toate lucrurile ce îi pot face viața mai ușoară.

Silvia a început să îndrăgească domeniul IT&C după ce a asistat la realizarea unor review-uri. Astfel, din 2014 a început să scrie despre diverse instrumente interesante care i-au plăcut.

În 2013 printre autori s-au numărat și Gabriel și Andrei, care au abordat partea de știri.

În 2010-2011 pe computerica.ro au mai scris Mariana și Mădălin, iar temele principale au fost instrumente interesante și tutoriale.

În perioada 2008-2009 am mai colaborat cu Marius, Alexe, Larisa, Bogdan, George, Christian.

Cine a scris despre Computerică

31.12.2008 – CNET.ro – Două bloguri ale unor cititori

26.01.2009 – Lucian – Computerica

31.03.2009 – Hoinar pe web: Sfaturi romanesi antimalware

14.06.2009 – Yane2806 – Review Computerică (postare indisponibilă)

10.08.2009 – Bluarto – Computerică, citat în ziarul local tulcean ”Acum” (postare indisponibilă)

06.10.2009 – PC-Config – Computerică.ro, un site care merită vizitat

31.12.2010 – Yo9fah – Computerică (postare indisponibilă)

Ultima actualizare în 5 Octombrie 2014.