AIMP – Alternativa pentru Winamp

Va recomand sa urmariti si prezentarea video a a playerului AIMP.
La sugestia unui prieten am incercat si eu AIMP, si trebuie sa recunosc ca mi-a placut atat de mult acest player audio incat am renuntat la Winamp.
Calitatea sunetului este mai buna, se aude si un pic mai tare, si asta fara vreun plugin. Interfata este foarte simpatica, si ca functii mie mi se pare ca are ce e mai bun de la Winamp (ergonomie..layout), Foobar (playlist-uri la indemana), Jet Audio (efecte) si chiar si niste functii ca Media Monkey (shutdown..). Nu zic ca e plagiat ci doar ca au facut ceva asemanator, insa in felul lor si complet.

Functii interesante sunt gruparea pieselor pe directoare in playlist dar si afisarea dimensiunii pieselor si directoarelor, dupa cum puteti vedea mai sus.

La capitolul resurse consumate sta foarte bine, doar 5-6 mb RAM fata de 20-23 mb Winamp, iar procesor (in cazul meu) AIMP foloseste 1-3% fata de 5% Winamp. Din punctul meu de vedere e un pic mai prompt la comenzi si imi place ca face fade de la o piesa la alta in mod implicit.

Daca este inchis in timp de canta, la urmatoarea pornire va continua de unde a ramas. De asemenea stie sa inchida calculatorul la o ora prestabilita sau un numar de melodii cantate..

Egalizatorul mai are niste functii suplimentare incluse ca: Speed, Tempo, Pitch, Flange, Echo, Reverb.

Ca sa nu incurce, interfata are si un mod compact, cu functiile esentiale disponibile..

Daca pozitionati cursorul mouse-ului peste interfata compacta, aceasta se va desfasura si va permite sa derulati piesa si va prezinta infrmatii despre piesa curenta.

Fereastra de setari permite accesul la setari de bun simt si nu e foarte aglomerata.

Pe langa toate astea, AIMP mai are cateva functii interesante, AIMP Utilities adica: Confertor audio, Inregistrator audio (Sound Recorder mai simpatic), Editor taguri, si „Mediateca”(o Media Library draguta).
Faptul ca are si suport pentru limba romana il face un player audio complet. Il recomand tuturor.
Trimite articolul și prietenilor tăi!

32 comentarii

  1. Mi se opreste muzica dupa fiecare piesa in parte. Nu le ia nici cu REPEAT nici cu SHUFFLE si nici cu CROSSFADE. Cum pot sa fac sa nu intre pe pozitia STOP dupa fiecare piesa?

Comentariile sunt închise.