Al 9-lea cer, un joculeț inovator de la ING

Probabil că toți cei care mai intrați ocazional pe acest site ați observat că îmi plac foarte mult ideile inovatoare și tehnologiile noi.

Zilele trecute am descoperit o webaplicație simpatică de la ING, un joculeț ca să spun așa, care face ceva neașteptat: permite controlul personajului din jocul rulat în browserul de pe calculator prin intermediul telefonului mobil. 

screen1ing

Telefonul mobil ca gamepad

Jocul este accesibil la www.al9leacer.ro, iar toată șmecheria e că în ecranul de pornire al aplicației se găsește un QRCode. Odată scanat cu mobilul acesta va deschide o pagină de comandă a instanței jocului în browserul de pe mobil.

al9leacer QR Code
Scanează QR Code-ul ca să controlezi personajul folosind telefonul mobil

Mai precis, atunci când scanezi QRCode-ul telefonul tău se conectează cu un număr unic de identificare și trimite comenzi la serverul care rulează jocul, iar în browserul de pe calculator este afișată imaginea din joc.

ing al9lea cer
Controlul personajului din joc folosind un iPhone

Astfel, în loc să fie rulat local (pe calculator) așa cum te-ai aștepta, jocul este rulat într-un server (la distanță), controlat de pe un dispozitiv (telefonul mobil) și afișat pe calculator, toate acestea în timp real. Experiența în joc este foarte, foarte tare, este ca și când te-ai juca pe o consolă cu gamepad.

al9leacer gameplay
Strânge monezile și ferește-te de obstacole

Tot ce trebuie să faci e să conduci fiecare personaj ING pe drumul spre “al 9-lea cer” și să colectezi monezile pe care le găsești pe traseu. Controlul personajului este simplu, folosind săgețile de pe tastatură sau butoanele direcționale care vor apărea pe telefon (dacă ai scanat QRCode-ul). Apropo de personaje, se pare că printre cele mai populare au fost până acum liliacul Liliandu’, OZNelul, Magicianul și panglica lui specială, iar până acum utilizatorii care s-au jucat pe al9leacer.ro au totalizat 123 000 jocuri – adica 123km zburați de toate personajele.

Premii și beneficii

Dacă ai adunat suficiente monezi ai posibilitatea de a câștiga zilnic unul dintre premiile instant : stații meteo, lămpi, tricouri și termosuri personalizate. Aceste premii pot fi câștigate prin utilizarea mașinii de visuri și consumarea monedelor adunate.

Mai mult, monezile se pot aduna și prin alte metode: invitații către prieteni sau share pe Facebook din interiorul aplicației. La sfârșitul campaniei se va acorda prin tragere la sorți premiul cel mare de 5000 de EUR.

Premiile Al 9lea Cer
Premiile Al 9lea Cer

Pentru a participa, trebuie să te joci pe www.al9leacer.ro, să îţi alegi un produs care te interesează și să îl achiziționezi în termen de 21 de zile de la completarea formularului de pe site-ul campaniei.

ING folosește această tehnică  inovatoare gamification pentru a-i familiariza pe cei care nu sunt clienți ING cu produsele companiei: depozite, credite, soluții de plată (carduri de credit sau debit, contactless).

„Al 9-lea cer” vine de la faptul că produsele și serviciile bancare de calitate te pot ajuta să îți îndeplinești mai ușor visurile. Printre produsele care s-ar putea dovedi foarte utile în această perioadă ar fi cardul de credit pentru cumpărături, ori ING Pay la care primești cashback 5% pentru tranzacțiile făcute cu acest instrument de plată.

Distracție plăcută la butonat!

Trimite articolul și prietenilor tăi!