Etichetă Educaţionale

ucoz.ro – Creează-ți cu ușurință un site web

ucoz.ro este un website-builder exelent destinat utilizatorilor obișnuiți, ideal pentru a crea rapid și fără efort site-uri de prezentare sau proiecte personale. Un avantaj îl constituie interfața și forumul pentru suport în limba română.

Solvemymath – Rezolvă online probleme de matematică

Am descoperit de curând un site care mi-ar fi ușurat viața de elev dacă ar fi fost creat acum câtiva ani. Este vorba de www.solvemymath.com, un site ce oferă atât un solver, cât și suport teoretic (tabele cu formule şi reguli de calcul) pentru o arie largă de probleme de matematică (algebră, analiză, trigonometrie și geometrie) și câteva joculețe de logică.

Prezi – Soluţia pentru prezentările tale

Prezentarea unui proiect reprezintă o provocare pentru oricare dintre noi, fie că suntem elevi, studenţi, angajaţi sau chiar manageri, deoarece ajută publicul/clienţii/partenerii să îşi formeze o imagine de ansamblu. Prezi este o aplicaţie web prin intermediul căreia puteţi concepe prezentări mult mai atractive şi mai convingătoare decât cele realizate în Microsoft PowerPoint.

Sweet Home 3D – Aplicație pentru design interior

Sweet Home 3D este o aplicație liberă/gratuită pentru design interior, ce oferă realizarea unei previzualizări tridimensionale după un plan 2D. Adică dacă aveți o schiță de casă sau apartament o puteți importa în această aplicație și adăuga mobilă sau alte elemente după care puteți previzualiza rezultatul.

Quiz – Aplicatie/program pentru chestionare si teste

Quiz este o aplicatie simpatica ce va poate ajuta sa creati si sa rezolvati chestionare. Mai mult, daca cei care raspund la intrebari sunt “testati” pe acelasi calculator, programul va stabili si o ierarhie in functie de punctaj si timpul in care s-a raspuns la intrebari. Aplicatia este destul de utila pentru teste scolare, teste de laborator etc, si reduce si din efortul profesorului care nu mai este nevoit sa corecteze.