Etichetă Ghid

15 Programe free, suficiente pentru activitățile de bază

Mai des decât mi-aș fi dorit, când am mai șurubărit câte un calculator, s-a întâmplat să descopăr mai multe aplicații instalate cu același scop. Din acest motiv, m-am gândit să vă prezint o listă de 15 aplicații esențiale și suficiente pentru un utilizator obișnuit (internet, muzică, filme, office).

Cum să personalizăm imaginile de fundal şi pictogramele în Windows Explorer – Guest Post

Ştiaţi că pictograma implicită pentru foldere în Windows Explorer poate fi personalizată cu o imagine de fundal? Fundalul implicit pentru pictogramele folderelor este o previzualizare a conţinutului acestora: imaginile din interiorul folderului, pictogramele aplicaţiilor sau tipurile de fişiere care se găsesc în folder, etc. Acestea pot fi personalizate şi le puteţi modifica cu orice imagine doriţi.

De ce nu merită să piratezi software

În România pirateria este în descreștere, cam cu 1% pe an, momentan undeva în jurul la 64% și este interesant de observat că nicăieri în lume pirateria nu scade sub 20%. Articolul conține câteva motive pentru care nu merită să piratezi software.

Necesitatea curățării fizice a calculatorului

Cred că puțini dintre voi sunt conștienți de faptul că perifericele calculatorului sunt un habitat perfect pentru dezvoltarea microbilor, și că în timp aceste periferice pot fi mai „murdare” decât toaleta. O atenție și mai sporită este necesară în cazul în care sunt mai multe persoane care folosesc aceeași tastatură.

Folosirea inteligentă a calculatorului

Am mai avut în vedere dependențele produse de utilizarea calculatorului, însă am decis să iau lucurile mai în serios și să lansez o provocare și campanie în același timp. Ce încurajez este utilizarea rațională a calculatorului, deoarece am constatat că multe persoane (în special tinerii) pe lângă faptul că au activități neproductive (ba chiar iraționale), petrec și foarte mult timp în fața calculatorului ceea ce îi poate expune la diverse afecțiuni.