Etichetă Player

Winamp se inchide. Ce alternative avem?

AOL a făcut anunțul acum câteva zile, dar nu a oferit un motiv pentru care au recurs la această decizie. Noi credem că se datorează lipsei de interes pentru acest program în ultima perioadă și a lipsei de profit de pe urma lui.

SMPlayer – Player portabil, alternativa la BSPlayer

SMplayer este de fapt un front end pentru Mplayer (celebrul player care nu necesita codecuri suplimentare pentru a reda fisiere). Interfata sa poate fi setata sa apara in limba romana (Options/Preferences/Interface/Language). Descoperind versiunea portabila a lui SMPlayer am renuntat definitiv la Mplayer for Windows.

GOM Player – Redare video fara codecuri

Cum in ultima vreme am fost preocupat de codecuri, playere si altele, cineva mi-a zis de GOM Player, care este o aplicatie bine "cladita", ce poate reda fisiere video si audio si nu necesita sa instalati codecuri, cel putin nu din prima. Sigur ca foloseste vreo cateva codecuri, insa se instaleaza "dintr-o bucata", odata cu player-ul. Daca intalneste un fisier si nu il poate reda, va indruma spre un site de unde puteti downloada codecul lipsa. Acest lucru va ajuta sa scapati de incarcarea inutila cu codecuri pe care nu le folositi a calculatorului.