Etichetă Răcire

10 sfaturi pentru răcirea calculatorului pe timp de vară

Temperatura ridicată a componentelor ajunge să devină din când în când o problemă, așadar am decis să vă prezint câteva sfaturi care să vă vină în ajutor. Asigurând o temperatură de lucru cât mai joasă pentru componentele calculatorului, acestea vor funcționa mai bine și pentru o perioadă de timp mai îndelungată.

Cooler Laptop – Răcire suplimentară pentru laptopuri

Portabilitatea laptopurilor constituie un mare avantaj, dar dimensiunile reduse afectează negativ performanțele sistemului răcire. Coolerele externe pentru laptop sunt de mare folos în această situație pentru că îmbunătățesc fluxul de aer și ajută sistemul de răcire să lucreze mai eficient.

Ghid – Răcire îmbunatățită (home made)

În cazul în care doriți să aflați o metodă mai neobișnuită prin care să îmbunătățiți răcirea unor componente chiar dacă aparent nu se pot atașa ventilatoare, vă invit sa citiți mai departe. Acest articol este adresat celor mai "curajosi" din fire, care sunt dispuși să încerce și tehnici neconvenționale de răcire (dar care nu implică neapărat anularea garanției).

Ghid – Observare si eficientizare flux de aer prin carcasa

Acest articol are rolul de a va furniza cateva idei pentru ca eficientiza fluxul de aer din carcasa. Din “practica” am observat ca o amplasare si reglare corespunzatoare a ventilatoarelor poate determina atat o racire mai eficienta cat si un zgomot mai redus. O sa va prezint in cele ce urmeaza cateva metode pe care le-am folosit ca sa obtin un flux de aer mai eficient.

Ghid – Ventilatoare mai silentioase, prin alimentare cu +5V

Acest articol are ca scop prezentarea unei metode de reducere a turatiei unui ventilator, fara a folosi un potentiometru sau altfel de controller de turatie, ci doar prin schimbarea tensiunii de alimentare de la +12V la +5V. Este o metoda foarte ieftina si relativ usor de pus in practica.In cazul in care aveti mai multe ventilatoare, metoda va ajuta sa reduceti nivelul de zgomot produs de de acestea, de multe ori fara a influenta negativ racirea.

Lapping – Pentru o temperatura mai mica

Atentie! Procedura prezentata mai jos anuleaza garantia componentelor mentionate, si daca este facuta gresit poate inrautati performantele. Atentie! Deoarece radiatoarele nu au baza perfecta, sau au un grad de finisare slab, performantele sistemului de racire nu sunt maxime. Lapping-ul (slefuirea)…