AstrologR – Program de astrologie românesc

Zilele trecute am aflat de AstrologR, un program de astrologie românesc, gratuit, cu interpretări editabile. Pentru că am fost destul de impresionat de tenacitatea domnului Valentin Badea, autorul AstrologR, am decis să îi ofer ocazia să vă prezinte aplicația.
Interfața AstrologR
Interfața AstrologR
Deși este loc de îmbunătățiri, aplicația prezintă un set de funcții similare unor aplicații premium foarte costisitoare:
 • Posibilitatea de stocare a mai multor profile (persoane cu date de naştere). Acesta permite o viteză mare a lucrului, mai ales pentru afişări în zona astrologiei relaţionale.
 • NU este necesar să fie cunoscute longitudinile şi latitudinile locului naşterii, este suficient să se alegă locul naşterii. Programul oferă o listă de 15.000 de localităţi din toată lumea, care include cam 300 de localităţi din România) sau o listă cu toate localităţile din România (peste 39.000), la alegere.
 • Programul permite salvarea a mai multor tipuri de configuraţii de restricţii ale obiectelor de afişat, a aspectelor şi a orbului dintre aspecte. Ulterior, utilizatorul nu mai este nevoit să schimbe de fiecare dată aceste setări, poate alege direct un set deja salvat.
 • Interpretările sunt editabile. Mai mult chiar, se pot introduce mai multe seturi de interpretări, fiecare set având mai multe categorii. Astfel, se pot introduce interpretări proprii şi în acelaşi timp interpretări din una sau mai multe cărţi. Numărul acestora nu este limitat decât de timpul utilizatorului. Interpretările pot include text îmbogăţit (rich text format), programul are incluse anumite editoare de text asemănătoare celor din MS Word. Se pot include chiar imagini în aceste interpretări. Acum programul are incluse peste 20.000 de elemente de interpretare în total. Urmează a fi incluse şi altele cu noile versiuni de program.
 • Odată introduse interpretările şi afişată astrograma, textul interpretărilor este disponibil în două moduri: un prim mod estedocumentul final care poate fi tipărit sau exportat în mai multe tipuri de fişiere (.pdf, .doc, .docx, .html, etc), el însuşi editabil de către utilizator, un al doilea mod este sub forma unor descrieri imediate, la acţiunile mouse-ului (mouse move) deasupra obiectelor din harta astrogramei. Aici sunt incluse: zodiile, planetele, aspectele, punctele arabice, simbolurile sabiene ale gradelor
 • Înainte de generarea astrogramei, pe lângă setul de restricţii folosit se pot alege care seturi de interpretări sau care categorii din aceste seturi se vor afişa.
 • Astrograma poate fi afişată stabilind mai înainte seturile de culori pentru linii, fundal, interiorul caselor sau interiorul zodiilor. De asemeni, aspectul general al aplicaţiei poate fi schimbat  folosind mai multe teme de afişare (skin-uri). Aceste setări pot fi salvate în baza de date.
 • Legat de tipurile de hărţi care se pot genera. Acum se pot genera următoarele tipuri: harta natală, sinastria, tema compusă şi cea a timpilor şi distanţelor medii. Pentru toate acestea se poate genera harta siderală în loc de cea tropicală, şi de asemenea se poate afişa domitudinea în loc de harta normală. Pot fi afişate două hărţi în paralel ! Peste toate aceste hărţi sau combinaţii de hărţi pot fi suprapuse şi hărţi divizionare vedice. Setul de hărţi divizionare cuprinde toate tipurile (diviziunile) utilizate în mod obişnuit sau mai puţin obişnuit, cu excepţia celor foarte rar folosite, dar care şi acestea sunt incluse deja şi vor fi prezente în viitoarea versiune. De asemeni, în următoarele versiuni ale programului urmează, la rând, să fie incluse şi hărţile necesare pentru astrologia previzională (progresii, tranzite). Au fost incluse şi vor fi disponibile cu prima versiune a programului elementele de astrologie iniţiatică (tema sufletului, a personalităţii, etc.)
 • Sunt mai multe elemente grafice sau astrologice care pot fi afişate sau restricţionate de la afişare uşor, ele fiind prezentate într-o manieră arborescentă.
 • De exemplu: forţa aspectului, eticheta lui, dacă este aplicant sau separant, dacă sunt afişate sau nu punctele arabice, dacă este inclus sau nu aspectariumul în documentul de interpretări, etc.
 • Programul permite afişarea şi totodată editarea (adăugarea, ştergerea şi modificarea) punctelor arabice într-un editor separat.
 • Există posibilitatea de export sau de import a setului de interpretări, a profilelor, a seturilor de restricţii şi a celui de puncte arabice (back-up), deci a mai tuturor informaţiilor care pot fi editate de către utilizator.
AstrologR - Grafică Interactivă
AstrologR – Grafică Interactivă
Dar poate că cele mai interesante proprietăţi ale programului sunt cele de afişare grafică interactivă. Astfel, odată afişată harta:
 • la mişcarea mouse-ului deasupra unui obiect, aspect zodie sau casă sunt afişate informaţiile specifice într-o zonă de descrieri
 • la click cu mose-ul pe un aspect, sunt restricţionate şi afişate doar acele tipuri de aspecte
 • la click cu mouse-ul pe o planetă sau obiect sunt afişate doar aspectele acelui obiect sau planetă. Acestea permit includerea mai multor obiecte în astrogramă, chiar dacă aceasta se încarcă foarte mult, pentru că elementele vor putea fi restrânse în modul descris mai sus. Este valabil mai ales la sinastrii, unde numărul aspectelor este foarte mare. La click pe o zonă liberă se reafişează toate elementele.
 • la mişcarea mouse-ului ţinând tasta Ctrl apăsată se afişează informaţiile aferente simbolului sabian al gradului zonei în care este mouse-ul, indiferent de distanţa de centrul hărţii;
 • este definitivat şi va fi disponibil în versiunea imediat următoare un meniu ce permite animaţia hărţii, cu un pas stabilit (1-60), cu o unitate de la o secundă până la un an, în sens cronologic sau invers cronologic, cu afişare automată sau manuală (la Shift + Click cu mouse-ul).

Pentru a descărca aplicația sau pentru mai multe informații accesați site-ul AstrologR.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

12 comentarii

 1. Toate aprecierele si recunostinta pentru munca depusa,un program extrem de util atat ca si functii cat si la se ce pot avea acces iin mod gratuit la momentual actual.O mica parere as avea,mentionez ca sunt incepator in materie de astrologiei asa ca e posibil sa gresesc.La revolutii solare in case,numarul de grade si numerotare lor nu coincide cu alte programe sau site-uri.Dau acest exemplu,daca imi permiti astrologicus.ro/viewtopic.php?f=1&t=1717..sper sa nu fac reclama.Va multumesc pentru tot si va urez mult sanatate!

  • Mulțumesc foarte mult pentru observație !
   Într-adevăr, cu ajutorul dumneavoastră, am observat și eu acum faptul că pentru elementele previzionale casele sunt calculate gresit. Sunteti primul care mi-a semnalat eroarea. Voi corecta cu viitoarea versiune pe care sper sa o public in toamna.

 2. M-as bucuras pot folosi acest program. Totusi nu-l pot descarca. Mai este valabila oferta in varianta gratuit? Multumesc! Felicitari pentru asa o iitiativa!

 3. Am o problema cu programul. L-am descarcat si nu imi afiseaza corect UTC. La toate localitatile din Romania apare UTC+10, iar la localitati din alte tari, UTC+4. Am mai intrebat pe cineva, dar nu am gasit rezolvarea. Am dezinstalat si instalat din nou programul. Si tot asa merge…:( Mi-as dori sa il pot si eu utiliza. Am incercat chiar sa descarc o actualizare de fus orar, dar tot la fel arata.

  • Da, am constatat că pentru anumite (sub 1 %) din instalările de Windows programul dă astfel de erori. Aceasta se pare că se datorează faptului că Windows-ul nu are în aceste cazuri instalate anumite valori cu fusuri orare în regiștri. Am eliminat dependența programului de aceste valori din regiștri și nu veți mai avea probleme cu noua versiune a sa pe care sper să o public cât mai curând, în toamna acesta.

 4. Buna, tuturor
  am reușit să descarc programul dar am o problemă cu fusul orar. Pentru o localitate din Romania îmi afișează ora locala de UTC + 4:30, de la Kabul. Este posibila selectarea fusului orar corect? Aș dori să explorez programul, care mi se pare inteligent și generos ca informații dar m-am împotmolit la acest aspect. Mulțumesc!

  • Da, am constatat că pentru anumite (sub 1 %) din instalările de Windows programul dă astfel de erori. Aceasta se pare că se datorează faptului că Windows-ul nu are în aceste cazuri instalate anumite valori cu fusuri orare în regiștri. Am eliminat dependența programului de aceste valori din regiștri și nu veți mai avea probleme cu noua versiune a sa pe care sper să o public cât mai curând, în toamna acesta.

 5. Sunt interesata de acest program ,eu calculez pe hartie si sincer imi e tare greu si imi ia foarte mult timp.dar spre surprinderea mea nu am reusit sa-l dowloandez .sunt dezamagita din cauza asta,as dori un ajutor cat de mic , ca sa pot sa intru in posesia programului de astrologie.Multumiri anticipate

Comentariile sunt închise.