ASUS aduce noua placă video R9 290 în România

ASUS a lansat R9 290, o nouă placă video bazată pe GPU-ul AMD Radeon R9 290. Modelul a intrat pe piața românească imediat după lansarea internațională. Modelul R9 290 rulează jocurile pretențioase, oferind suport atât pentru DirectX 11.2 și cât și pentru noul API Mantle.

asusr290

Placa beneficiază de ASUS GPU Tweak, un instrument ușor de folosit pentru creșterea performanței, are 4GB memorie GDDR5 pentru a oferi cea mai bună experiență de gaming și încorporează tehnologiile AMD Eyefinity și TrueAudio pentru realizarea configurațiilor multi-display și redarea unui sunet de înaltă acuratețe în jocuri.

Funcții pentru overclocking

Unul dintre atuurile lui R9 290 este GPU Tweak, un instrument marca ASUS ce ajută utilizatorii să stoarcă și ultima picătură de performanță de la acceleratorul grafic Radeon R9 290. Utilitarul are abilitatea de a controla precis nucleul grafic, tensiunile, frecvențele memoriile, viteza de rotație a ventilatoarelor și consumul energetic, astfel încât overclocking-ul să fie cât mai ușor de realizat, cu încredere deplină.

Mai mult, instrumentul GPU Tweak Streaming le permite utilizatorilor să posteze imaginile de pe ecran direct pe internet, în timp real, astfel încât alți utilizatori să vadă live jocurile rulate. Ferestrei de streaming i se pot adăuga titlu, text cu derulare, fotografii existente și capturi ale camerei web.

Mai multe detalii și sunet mai bun

Placa video R9 290 este echipată cu 4GB memorie GDDR5, permițând gamerilor să ruleze titlurile favorite la rezoluție maximă cu detaliile cele mai ridicate. Aceasta include tehnologia AMD Infinity pentru a lărgi câmpul vizual prin DisplayPort sau DVI, pe șase monitoare independente.

R9 290 suportă cel mai nou standard DirectX 11.2 ce activează teselarea pe GPU, permițând afișarea unei geometrii detaliate în scenele din jocuri, personajele devenind reale cu un nivel al detaliilor apropiat de calitatea cinematografică.

Placa oferă, de asemenea, noul API Mantle, ce dă posibilitatea programatorilor să acceseze direct nucleul grafic, simplificând scrierea aplicațiilor și permițând codului să ruleze mai eficient. Rezultatul constă în jocuri mai rapide, cu grafică fluidă.

R9 290 beneficiază de avantajele tehnologiei AMD TrueAudio, ce include un procesor digital de semnal, integrat în GPU. Acesta furnizează dezvoltatorilor de jocuri puterea de procesare necesară, concepută strict pentru partea audio, permițând modelului R9 290X să genereze cadre sonore mult mai apropiate de realitate, astfel încât gamerii să trăiască și mai intens jocul.

Placa grafică ASUS R9 290 este disponibilă în România la un preț aproximativ de 1950 lei (TVA inclusiv).

Specificații R9290-4GD5

  • AMD Radeon R9 290
  • PCI Express® 3.0
  • OpenGL® 4.4
  • 4096MB memorie GDDR5
  • 947MHz frecvența nucleului
  • 2816 procesoare de stream
  • 5000MHz (1250MHz GDDR5) frecvența memoriei
  • Ieșiri DVI-/DVI-D, HDMI
Trimite articolul și prietenilor tăi!