Bitdefender anunță o aplicație standalone de Control Parental

Bitdefender a lansat spre testare publică varianta beta a noului sistem independent de control parental ce conține un modul pentru telefoanele mobile și tabletele cu Android și o aplicație de control pentru rețeaua de socializare Facebook.

Software-ul de sine stătător Bitdefender Parental Control, care poate fi administrat și verificat online de oriunde, își propune să crească deschiderea în comunicarea dintre părinți și copii.

Interfața web pentru administrarea Bitdefender Parental Control
Interfața web pentru administrarea Bitdefender Parental Control

Modulul de control pe telefoanele și tabletelecu Android permite monitorizarea site-urilor pe care intră copilul, aplicațiile pe care le-a folosit și care sunt instalate pe telefon, sms-urile și apelurile. Astfel, părintele poate alege să blocheze anumite site-uri, aplicații, sms-uri sau apeluri către terminalul copilului. De asemenea, poate fi monitorizată locația în care se află copilul cu ajutorul GPS-ului instalat pe terminalul urmărit.

Soluția independentă Bitdefender Parental Control oferă de asemenea, funcția de supraveghere a activității pe rețelele sociale prin care părinții pot identifica profilul copilului și îl pot supraveghea fără să fie nevoie să facă parte din lista lui de prieteni.

Părintele va primi rapoarte detaliate despre prietenii copilului, comentariile, postările, fotografiile sau interesele vizibile pe profilurile rețelelor sociale.

’’Sistemul de control parental este blindat cu funcții interesante care îi ajută pe părinți să gestioneze pericolele la care sunt expuși copiii lor în mediul online. Cel mai important aspect este că aceast software monitorizează și nu blochează, promovând o comunicare onestă între părinți și copii’’, spune Mihaela Masdrag, Product Manager, Bitdefender.

Astfel, copilul trebuie să accepte aplicația de control în rețelele de socializare atunci când intră în cont, iar părintele este notificat atunci când copilul o dezinstalează. O comunicare onestă sau citirea secțiunii Despre a aplicației îl informează pe copil că este monitorizat.

De asemenea, soluția Bitdefender parental Control instalată pe calculatoarele ce rulează Windows permite urmărirea întregului trafic web, a aplicațiilor accesate și instalate, a contactelor cu care copilul vorbește pe programele de Instant Messaging.

Sistemul de control parental poate bloca accesarea unor site-uri formând liste blocate de adrese web sau liste de cuvinte cheie blocate în căutările online sau în conversațiile pe programele de messaging.

Modulul independent Bitdefender Parental Control este disponibil pentru testare în variantă beta la: http://www.bitdefender.com/media/html/parental-control/

Trimite articolul și prietenilor tăi!