Meniu Închide

CamStudio – Inregistrare desktop/Captura video ecran

CamStudio este o aplicatie open source foarte utila celor care doresc sa inregistreze ce afiseaza desktop-ul (sau doar anumite ferestre), foarte indicata in cazul in care doriti sa faceti anumite prezentari video pentru programe sau tutoriale video.

camstd

Va recomand sa folositi pentru captura ecranulul codecul CamStudio Lossless pe care il gasiti tot pe pagina de descarcare, deoarece veti obtine o calitate ridicata a imaginii fara a utiliza mult spatiu pe hard disk.

camstd_video

Functii utile:

 • captura desktop si inregistrare sunet de la microfon;
 • se poate captura tot desktop-ul, o regiune fixa sau o fereastra anume;
 • in cazul in care capturati o regiune mai mica decat ecranul si care nu este fixa, functia autopan determina ca regiunea de captura sa urmareasca cursorul in mod automat;
 • taste rapide (configurabile) pentru inregistrare (F8), pauza (F9) si stop (F10);
 • se pot alege cateva efecte pentru cursor, pentru a evidentia miscarile acestuia si eventualele click-uri;
 • se pot adauga “notite” peste inregistrare si chiar watermark;
 • posibilitatea de a salva inregistrarile in format avi sau swf;

Puteti edita clipurile inregistrate si cu VirtualDub, le puteti comprima suplimentar (folosind xvid spre exemplu) sau trunchia,etc.. CamStudio nu necesita instalare, doar dezarhivati arhiva unde doriti sa-i pastrati fisierele. Aceasta aplicatie am folosit-o si eu la realizarea prezentarilor video.

Descarca: http://camstudio.org/
Dimensiune: ~10MB

8 Comments

 1. ciobanu andrei

  salutare, daca as pune sa salveze pe un hard disk extern? si daca ajunge full hardul sa salveze peste ca un dvr ? se poate asa ceva ?

 2. Ovidiu

  Super, chiar cautam un program cu care pot filma desktop-ul. Am sa incerc CamStudio,, multumesc pentru articol de mare ajutor, simplu si eficient. Poate ar fi bine sa incluzi si si cuvinte film si filmeaza desktop in articol, in prima faza dupa cuvintele astea am cautat pe google 🙂

Lasă un răspuns