Caterpillar Cat B15: telefon rezistent la orice

Un producător neobișnuit ne surprinde în aceste zile cu un smartphone interesant. Cum toată lumea produce telefoane la greu, iată că producătorul de utilaje și mașini grele, CAT, lansează un telefon dedicat oamenilor care folosesc utilajele lor. Căci orice muncitor care lucrează în condiții dure are nevoie și de un telefon pe măsură. Pentru asta avem Caterpillar CAT B15 pe care vi-l prezentăm acum.

Scurt istoric: CAT se ocupă cu utilaje și mașini grele, motoare de escavatoare și alte lucruri de acest gen. Din 2002 formează cu Trimble Navigation o subsidiară de electronice. Așa a luat naștere acest telefon. Ca să fie bine protejat de căzături, apă, praf etc trebuie să respecte standardul IP67. Astfel că acest telefon cântărește 170 de grame și măsoară 15 mm în grosime. Un pic mai mult decât un Defy Mini, dar acela era mai fragil. CAT B15 ar trebui să reziste la 1 metru adâncime sub apă timp de o oră, la căzături de la 1.8 metri și temperaturi cuprinse între -20 de grade și 55 de grade Celsius.

La interior nu este prea grozav, dar să fim serioși nu cred că unui muncitor îi vine de Real Racing sau Riptide GP2 în timpul lucrărilor la un bloc. La interior găsim o platformă MediaTek MT6577 cu procesor dual core Cortex A9 la 1 GHz frumos și doar 512 MB RAM. GPU-ul care însoțește procesorul este un PowerVR SGX531, iar memoria internă este de doar 4 GB. Partea bună este că ecranul este protejat de Gorilla Glass și poate fi utilizat cu mâinile ude. Rezoluție acestuia nu depășește 800 x 480 pixeli și 4 inci în diagonală.

Caterpillar_Cat_B15

Îndrăgim lista de specificații cu Wi-Fi, 3G dual bând, BT 3.0, slot microSD, port microUSB și jack audio pentru căști. Partea și mai interesantă sunt cele 2 slot-uri SIM, deci este dual SIM. Cameră principală este de 5 MP și înregistrează HD, iar cea secundară de 0.3 MP. În continuare spunem și de funcția Radio FM și GPS. Bateria de 2000 mah îi este însărcinată să reziste 16.3 ore de convorbiri sau 19 zile în așteptare. Versiunea de Android este 4.1 fără vreo modificare. Prețul său este de 1400 de lei, cam piperat dar măcar să reziste.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

3 comentarii

  1. O fi el rezistent dar il simti in buzunar ca pe o caramida… E foarte gros, specificatiile sunt cam slabe si pretul un pic mai mare, deci nu as plati 1400 de lei pe asa ceva.

  2. Arata fix ca o talpa de bocanc. Probabil pentru a se asorta cu tinuta excavatoristului care va sparge, din neatentie, tevile de alimentare cu apa fiindca tocmai avea de clampanit la telefon ceva important, gen iminenta lansare pe piata a noului rachiu de sfecla. 😀

Comentariile sunt închise.