Sa presupunem ca ati avut probleme cu Windows-ul, ati decis (sau ati fost nevoit) sa il instalati din nou. Bun, ati reusit sa reinstalati Windows-ul (e mai usor decat cred unii), dar greul abia acum incepe. Aveti de instalat celelalte aplicatii, care va fac din calculator un echipament util.

Acest articol are ca scop, sa va ajute sa instalati aplicatiile si driverele necesare, intr-o ordine potrivita.

Prima etapa: Driverele. Instalati in urmatoarea ordine:

  • Driverele placii de baza (e posibil sa instaleze simultan si placile de retea si sunet, daca sunt integrate) si apoi dati un restart;
  • Driverele placii video si iarasi dati restart daca vi se cere;
  • Driverele placii de sunet, placii de retea daca nu s-au instalat odata cu placa de baza;
  • Driverele perifericelor (camera web, gamepad, volan, mouse, tastatura, monitor daca este cazul);

Daca nu gasiti cd-urile care au venit cu componentele, gasiti in acest articol informatii despre cum gasiti drivere. Sau puteti folosi Driver Max pentru a gasi drivere; insa mai uitl este sa-l folositi ca sa salvati driverele dupa ce le-ati instalat, ca sa le puteti restaura la nevoie. Ideal ar fi sa faceti o copie a driverelor inainte de a reinstala Windows-ul.

A doua etapa: Pachetele necesare pentru a putea rula aplicatii in mediu Java, .Net, continut Flash si Shockwave… Informatii mai multe si link-uri de descarcare gasiti in acest articol mai vechi.

A treia etapa: Instalarea aplicatiilor propriu-zise (vezi acest articol). In aceasta etapa instalati mai intai un antivirus, apoi un arhivator, si restul programelor des utilizate. Voi reveni cu un nou articol despre ce programe va recomand sa aveti instalate pentru “nevoile” uzuale.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

21 comentarii

Comentariile sunt închise.