Meniu Închide

Clonare hard disk și backup fișiere cu EaseUS Todo Backup

Dacă ți-ai schimbat vreodată hard disk-ul sau i-ai făcut upgrade, probabil ai observat cât de anevoios este procesul de transfer al datelor de pe discul vechi pe cel nou.

Mai mult, simpla copiere a datelor nu a rezolvat transferul sistemului de operare și de acceea a trebuit reinstalat, alături de drivere și aplicațiile preferate.

În astfel de situații un instrument ca EaseUS Todo Backup, un utilitar pentru backup și clonare hard disk ce ușurează mult procedura de transfer a datelor de pe discul vechi pe cel nou.

easeus-todo-backup

Backup fișiere și E-Mail

Dacă ai niște date importante pe care ai vrea să le protejezi, le poți face o copie de siguranță folosind Todo Backup. În fișierul Backup se pot include directoare, partiții, sau chiar discuri întregi.

easeus-todo-backup

De asemenea se pot face și copii de siguranță pentru întregul sistem (inclusiv partițiile ascunse), pentru E-Mail (dacă folosești Outlook) sau chiar backup pentru datele stocate pe telefonul mobil.

 Clonare hard disk sau partiții

O funcție foarte utilă pe care o îndeplinește EaseUS Todo Backup este crearea de clone hdd, folositoare mai ales în situația în care îți schimbi hard disk-ul cu unul mai mare ori îl înlocuiești cu un SSD pentru viteză mai mare de acces a fișierelor și aplicațiilor.

easeus-todo-backup

Atunci când se face o clonare hard disk pe un SSD, aplicația are și o funcție de optimizare a datelor pentru SSD, care va asigura viteza maximă de transfer pentru acest mediu de stocare.easeus-todo-backup

Crearea unei clone a partiției de sistem pe un alt hard disk sau SSD se poate face și sector cu sector, astfel păstrându-se toate informațiile necesare pentru a putea boota de pe noul disc pe care s-a făcut clona.

Recuperare Sistem – System Recovery

Prin crearea unui disc de urgență se poate restaura sitemul în cazul acesta nu mai pornește.

easeus-todo-backup

Folosind acest disc se poate restaura din Backup o instanță a sistemului în care acesta funcționa, scutind astfel timpul necesar unei reinstalări de sistem de operare, drivere și alte aplicații.

În concluzie, EaseUS Todo Backup, este o aplicație foarte versatilă pentru crearea și restaurarea copiilor de siguranță, utilă mai ales în cazul unui upgrade a discului fix (hard disk sau ssd) sau dacă sistemul de operare nu mai pornește.
DOWNLOAD
Easeus To Do Backup

 

Alte articole interesante pentru tine

2 Comments

  1. happyday

    Produsele astora de la Easeus tot asa puturoase sunt? Ca ma plictiseam inainte pana sa fac un backup sau sa repartitionez un hdd. Am renuntat in favoarea solutiilor de la Aomei, mai rapide si cu interfete intuitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *