Clonare hard disk și backup fișiere cu EaseUS Todo Backup

Dacă ți-ai schimbat vreodată hard disk-ul sau i-ai făcut upgrade, probabil ai observat cât de anevoios este transferul datelor de pe discul vechi pe cel nou. EaseUS Todo Backup, un utilitar pentru backup și clonare hard disk poate ușura mult procedura de migrare a datelor.

Mai mult, simpla copiere a datelor nu rezolvă transferul sistemului de operare. De acceea trebuie reinstalat, alături de drivere și aplicațiile preferate.

easeus-todo-backup

Backup fișiere și E-Mail

Datelor importante pe care dorești să le protejezi, le poți face o copie de siguranță folosind Todo Backup. În fișierul Backup se pot include directoare, partiții, sau chiar discuri întregi.

easeus-todo-backup

De asemenea se pot face și copii de siguranță pentru întregul sistem (inclusiv partițiile ascunse). E valabil și pentru E-Mail (dacă folosești Outlook) sau chiar backup pentru datele stocate pe telefonul mobil.

 Clonare hard disk sau partiții

O funcție foarte utilă pe care o îndeplinește EaseUS Todo Backup este și crearea de clone hdd. E folositoare mai ales în situația în care îți înlocuiești hard disk-ul cu unul mai mare ori cu un SSD pentru viteză mai mare de acces a fișierelor și aplicațiilor.

easeus-todo-backup
easeus-todo-backup

Atunci când se face o clonare hard disk pe un SSD, aplicația are și o funcție de optimizare a datelor pentru SSD. Aceasta va asigura viteza maximă de transfer pentru acest mediu de stocare.

Crearea unei clone a partiției de sistem pe un alt hard disk sau SSD se poate face și sector cu sector. Astfel se vor păstra toate informațiile necesare pentru a putea boota de pe noul disc pe care s-a făcut clona.

Recuperare Sistem – System Recovery

Prin crearea unui disc de urgență se poate restaura sitemul în cazul acesta nu mai pornește.

easeus-todo-backup

Folosind acest disc se poate restaura din Backup o instanță a sistemului în care acesta funcționa, scutind astfel timpul necesar unei reinstalări de sistem de operare, drivere și alte aplicații.

În concluzie, EaseUS Todo Backup, este o aplicație foarte versatilă pentru crearea și restaurarea copiilor de siguranță. Aplicația este utilă mai ales în cazul unui upgrade a discului fix (hard disk sau ssd) sau dacă sistemul de operare nu mai pornește.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

2 comentarii

  1. Produsele astora de la Easeus tot asa puturoase sunt? Ca ma plictiseam inainte pana sa fac un backup sau sa repartitionez un hdd. Am renuntat in favoarea solutiilor de la Aomei, mai rapide si cu interfete intuitive.

    • Eu folosesc de când mă știu Easeus pentru partiționare și nu pot spune că m-am plictisit. Ce e drept nici nu stau cu hard disk-ul plin ochi. :p

Comentariile sunt închise.