Codecuri – CCCP ( Combined Community Codec Pack )

Innainte de a instala pachetul prezentat in acest articol va rog sa dezinstalati codecurile si pachetele de codecuri instalate pe sistemul dumneavoastra pentru a evita posibile neplaceri.

Recent am descoperit un pachet de codecuri ceva mai compact si care vine cu 2 playere (Media Player Classic si Zoom Player) si e asemanator cu K-lite Codecs Pack la capitolul performante. Acesta se numeste Combined Community Codec Pack si avantajul pe care il are in fata altor pachete asemanatoare e ca nu va darama sistemul de operare, ba mai mult chiar rezolva anumite conflicte ce tin de codecuri, dupa spusele „producatorilor”.

De ce sa il folositi? In primul rand pentru ca e compact (alte codec pack-uri contin filtre si elemente care fac acelasi lucru cateodata, in timp ce cccp e gandit sa fie compact), isi face bine treaba si nu genereaza conflicte.
Aveti nevoie de un codec pack? In principiu daca puteti deschide fisierele uzuale, nu e neaparat sa faceti schimbarea, insa puteti lua in calcul cccp cand va reinstalati sistemul sau faceti curatenie si update.

Ce deschide? Containers; AVI, MKV (Matroska), OGM, MP4, TS, FLV. Codecs; MPEG2, MPEG4-ASP (including Xvid, DivX, si altele e.g. 3ivx, lavc, etc.), MPEG4-AVC/H.264, Theora, WMV9, and FLV1. Audio: MP3 si „rudele”, AC3, DTS, AAC, Vorbis, IMA, ADPCM, LPCM, FLAC, TTA, Wavpack.

Desi am fost fan vreme indelungata Media Player Classic, Zoom Player arata mai bine si se misca la fel de bine.

Daca vreti sa deschideti si fisiere real media sau *.mov (quicktime), folositi Real Alternative si Quick Time Alternative.

CCCP este compatibil cu Windows 9x, ME, 2000, 2003, XP.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

2 comentarii

  1. Ultima varianta de CCCP(2009.09.09) nu mai contine Zoom Player dar a pastrat Media Player Classic si in rest cu tote imbunatatirile si modificarile nu iti omoara sistemul de operare la fel ca si varianta anterioara. La altii „imbunatari si modificari” inseamna umflarea programului si incetinirea sistemului …dar nu e cazul CCCP!

  2. Dar de unde dl pachetul caci vad numai playerele cu hyperlink?

Comentariile sunt închise.