–––––––––––––––––––––––-
Lista Câştigătorilor:
- Negoiţă Constantin (validat/trimis)
- Alex (validat/trimis)
- Andrei (validat/trimis)
- Francisc (validat/trimis)
- Cola (nevalidat)
–––––––––––––––––––––––-
1 O licenţă s-a dat pentru cea mai mare implicare domnului Negoiţă Constantin.
2 În urma celor peste 150 de voturi o licenţă va ajunge la Alex.
3 În urma tragerii la sorţi câştigători au ieşit câştigători Andrei, Francisc, Cola.
În finală s-au calificat după ordinea intrării în concurs: 1-Francisc, 2-Cola, 3-Houstain, 4-Mihaela, 5-Andrei.
Cele trei licenţe s-au distribuit folosind random.org.
ultima actualizare, miercuri 30 iunie 00:00 ––––––––––––
Acum mai bine de un an scriam articolul „Câteva lucruri pe care ar trebui să le ştii despre securitate”, pentru a atrage atenţia asupra faptului că, indiferent de soluţiile de securitate folosite şi oricât de avansate par acestea, comportamentul utilizatorului este cel care contează cel mai mult în prevenirea atacurilor informatice.
Despre concurs
Concursul începe de astăzi, luni 7 iunie, şi se va desfăşura până marţi 15 iunie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 18 iunie.
Premiile sunt cinci licenţe de Bitdefender Internet Security 2010 valabile un an, livrabile sub formă de Serial Number.
Premii
Premiile se vor oferi după cum urmează:
- Pe data de 15 iunie se va oferi prima licenţă pentru utilizatorul cu cea mai mare şi solidă implicare (o voi acorda eu, subiectiv poate).
- Începând din data de 16 şi până pe 18 iunie se va supune la vot popular cine mai primeşte o licenţă (se va alege dintre 10 cei mai activi utilizatori, lista o voi propune eu).
- În data de 18 iunie, va avea loc tragerea la sorţi în urma căreia se vor stabili şi ceilalţi trei câştigători (toţi participanţii vor fi înscrişi pentru tragerea la sorţi).
Regulament
- Un participant poate primi doar o licenţă în urma participării.
- La concurs poate participa orice cunoscător al limbii române, nu există alte restricţii (de vârstă, de sex etc..).
- Pentru a participa la concurs, este necesar să abordați unul dintre subiectele propuse mai jos. Puteți adăuga și link-uri către materiale interesante.
- Comentariile care sunt acceptate pentru concurs vor contine un text conform caruia au fost aprobate si acceptate pentru concurs.
- Vă rog să faceți comentarii pertinente și la obiect. Scopul este să descoperim lucruri noi care să ne fie atât nouă de folos, cât și celor care urmează să citească „rodul muncii” (care va genera un nou articol).
- Regulamentul este orientatativ și nu crează nici o obligație; poate fi ușor schimbat dacă situația o cere.
Subiecte
- BROWSER WEB (ce este și tool-uri de securizare)
- SPAM (ce este și statistici/ tool-uri sau extensii utile gratuite/ clienți de mail cu antispam/ metode neobișnuite de combatere)
- MALWARE (ce este și categorii/ metode de prevenire și tool-uri gratuite/ dezinfecție manuală )
- PHISING/PHARMING (ce este si cum detectam/tooluri gratuite/)
- SPYWARE (ce este și cum ne afectează/ tool-uri gratuite/ dezinfecție manuală)
- TROJAN (ce este și cum ne afectează/ tool-uri gratuite/ dezinfecție manuală)
- WORM (ce este și cum ne afectează/ tool-uri gratuite/ dezinfecție manuală)
- BACKDOOR (ce este și cum ne afectează/ tool-uri gratuite/ dezinfecție manuală)
NOTĂ: Dacă aveți propuneri referitoare la desfășurarea concursului, vă rog să mi le transmiteți printr-un comentariu.
Bitdefender încurajează utilizatorii să cunoască noile ameninţării informatice, pentru a avea ei înşişi un comportament preventiv, motiv pentru care sponsorizează acest concurs cu cinci licenţe Bitdefender Internet Security 2010 (antivirus + firewall).
BitDefender® a luat fiinţă în Bucureşti, România, în anul 2001. Desfăşurându-şi activitatea la nivel global, compania oferă acum protecţie superioară împotriva pericolelor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali şi companii prin intermediul punctelor sale de lucru din România, Statele Unite, Marea Britanie, Germania şi Spania, bucurându-se de o prezenţă masivă şi pe alte pieţe.
Gama de produse BitDefender 2010 include o tehnologie inovatoare, Active Virus Control, care monitorizează, în timp real, toate aplicaţiile active şi le blochează pe cele cu comportament suspect. Astfel este asigurată protecţia utilizatorilor în timp real împotriva viruşilor noi şi a variantelor de virusi încă necunoscute, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Utilizatorii BitDefender beneficiază de suport tehnic gratuit în limba română 24/7.
Felicitari! un site de 1000.000$, din Israel zilnic sant in vizita pe aici
Rog participanții să confirme primirea licențelor, printr-un comentariu.
Alex , dar cand o sa-mi trimiti licenta prin mail ? Ca nu mai am rabdare :d .
Folosește pentru început kit-ul de 3 luni, apoi după expirarea lor vei folosi și cheia și în total ai 15 luni gratuite 😀
Momentan aștept să îmi confirme toată lumea adresele de e-mail. Tu mi-ai trimis mesaj de confirmare?
Da , ti-am trimis inapoi un mail ca sa imi confirm adresa.
Multumesc celor care m-au votat si felicitari castigatorilor!
Felicitari castigatorilor !!! 🙂
După cum ştim, comunicarea între nodurile unei reţele constă în transmiterea (recepţionarea) de pachete către (de la) gazde ale aceleaşi reţele sau ale unei alte reţele.
Modelul utilizat pe scară largă în sistemele distribuite (şi care va fi cel folosit în continuare) este sistemul Client/Server. În acest model există:
– o mulţime de procese Server, fiecare jucând rolul de gestionar de resurse pentru o colecţie de resurse de un anumit tip;
– o mulţime de procese Client; fiecare execută activităţi care necesită acces la resurse hard/soft disponibile (partajate) de servere.
Un gestionar de resurse poate avea şi el nevoie de resurse gestionate de un alt proces Server. Drept urmare, unele procese pot fi atât de tip Client, cât şi de tip Server. Dar doar serverele gestionează resurse.
Serverele sunt cele care îşi încep primele activitatea. În mod tipic, un server oferă succesiv clienţilor posibilitatea de a se conecta la el (spunem că acceptă conexiuni de la clienţi). La început clientul îşi manifestă dorinţa de a se conecta şi, dacă serverul este gata să accepte conexiunea, aceasta se realizează efectiv; este vorba deci de o acţiune de la client către server. Apoi transmisia informaţiilor devine bidirecţională, fluxul de informaţii putând circula acum în ambele sensuri.
Teoretic, activitatea unui server se desfăşoară la infinit.
Pentru conectare la server, clientul trebuie să cunoască adresa serverului (fie cea numerică, fie cea simbolică), precum şi numele portului pus la dispoziţie de server. Portul nu este o locaţie fizică, ci o extensie software corespunzătoare unui serviciu. Serverul poate oferi mai multe servicii, pentru fiecare existând un număr de port. Cel standard sunt:
7 : ping (ecou) 21 : ftp (transfer de fişiere) 23 : telnet
25 : email 79 : finger 80 : Web
110 : POP3 (Post Office Protocol)
Porturile din intervalul 0..1023 sunt în general rezervate pentru servicii speciale (de genul celor de mai sus) şi pentru clienţi privilegiaţi.
Clientul iniţiază conexiunea prin reţea, specificând adresa serverului şi portul prin care doreşte să comunice. Serverul trebuie să precizeze numai portul; apoi el trebuie să execute o comandă prin care să anunţe că este gata să accepte conexiuni pe portul respectiv; drept urmare el rămâne în aşteptare până când un client doreşte să se conecteze şi conexiunea este stabilită cu succes. Un server poate accepta conexiuni de la mai mulţi clienţi: pentru fiecare crează un fir de executare.
Mulțumim pentru răspunsul detaliat, dar sper că ai observat că deja concursul s-a încheiat.
salut alex
ti-am luat urma pana am ajuns aici.
si la ce articol puteam crezi ca puteam posta pentru prima oara un comentariu 😛 ?
fii linistit, ma intereseaza doar blogul nu si bit-ul 🙂 .
o zi placuta !
Okey, sper că în plan personal putem comunica ceva mai bine..
done 🙂 !
Cred ca voi fi ultimul venit, insa mi-a luat ceva timp sa ma documentez in privinta subiectului pe care vreau sa-l atac, si anume PHISHING.
Phishingul este o forma de activitate ilegala care consta in sustragerea (furtul) de informatii confidentiale in scopuri rele.
Un atatc de phishing consta in trimiterea pe e-mail (de cele mai multe ori) a unor mesaje care la prima vedere par a fi oficiale dar care ascund in spatele lor nevoia unor indivizi de a face bani pe seama naivitatii altora. In acele mesaje suntem indemnati sa oferim informatii confidentiale cu scopuri de actualizare a unor conturi (de exemplu) sau cu scopul de reinnoire a bazei de date ca urmare a unor probleme tehnice (alt exemplu). Aceste mesaje contin de cele mai mute ori si un URL catre un site clonat al unei banci; URL care este mascat de ul link oficial. Defapt aceasta este si cheia prin care noi detectam un mesaj daca este phishing sau nu. Trebuie intotdeauna sa fim atenti la ce link-uri contine acel mesaj.
Cea mai buna metoda de protectie impotriva phishingului este sa fim atenti la fiecare mesaj pe care il primim! Daca suntem atenti nu ne trebuie nici un fel de alt instrument impotriva phishingului. Totusi exista si astfel de instrumente care verifica mesajele in locul nostru. Chiar si bitdefender are un astfel de instrument, BitDefender Anti-Phishing care are si versiune gratuita.
Cam asta am avut de spus despre acest fenomen numit phishing. Trebuie sa fim atenti la mesajele pe care le primim pentru ca in joc sunt banii nostri.
Aprobat pentru concurs 8
Multi spun ca browserul este o aplicatie software care le permite utilizatorilor sa afiseze continutul paginilor web si sa faca schimb de informatii.
Eu l-as numi un intermediar intre utilizator si mediul online, care ii pune la dispozitie acestuia toate informatiile de care are nevoie la un moment dat.
Aceasta legatura dintre utilizator si paginile stocate pe serverele web este facuta prin intermediul unor protocoale: HTTP, HTTPS si FTP.
Afişarea şi manevrarea informaţiilor bazate pe text, imagini şi sunet precum, rularea unor programe pe care site-urile web şi documentele le pot include se fac prin intermediul unui set de programe din care browserul este alcatuit (applet-uri, script-uri).
Primul browser lansat pe piata a fost Netscape Navigator, care a fost urmat de Internet Explorer al celor de la Microsoft. Desi in 1996 acesta detinea 86% din cota de piata, in scurt timp acesta a fost devansat de solutia celor de la Microsoft dupa ce a fost inclus gratuit in sistemele de operare Windows. Pierzand teren in fata celor de ma Microsoft, cei de la Netscape au vandut codul sursa celor de la Mozilla, care l-au transformat in Firefox.
In prezent utilizatorii au la dispozitie o multime de alternative care se muleaza cerintelor lor: Internet Explorer, Mozilla, Opera, Chrome, SRWare Iron, Netscape, SeaMonkey etc.
Eu ma inteleg cel mai bine cu Mozilla, dar mai folosesc uneori si SRW si foarte rar Explorer, pentru ca mi se pare ca se misca mai greu… Poate doar mi se pare 😀 Voi ce ziceti?
Have a nice day! 🙂
Aprobat pentru concurs 7
Mihaela, frumos istoric al browserelor.. Felicitări, ai fost înscrisă în concurs.